Starka Tillberga/Västerås med grepp om elitkvalplats

Inför helgens avslutande grundserieomgång i heta Bandyallsvenskan är det fortsatt stor dramatik kring de båda kvalstrecken.

Åby/Tjureda besegrade Katrineholm i tuffa bortafighten med uddamålet 8-7 och därmed är Johan Svenssons Åby klart för nytt elitseriekval.

Vilket lag som lägger beslag på den sista åtråvärda kvalplatsen är fortfarande öppet. Tillberga/Västerås tog på söndagen ett avgörande (?) grepp då laget besegrade IFK Rättvik med 4-3 efter en jämn och dramatisk batalj. Detta trots att flera startspelare saknades på grund av skador, bland dem bäste målskytten Edwin Porswald och Jonathan Skärås. (tio segrar och en oavgjord på de sista elva fighterna nu för TB. Otroligt starkt!).

-Skön seger. Jag tycker kanske inte att vi gör vår bästa insats idag (läs söndag), vi blir lite trötta, men vi har ett bra grundspel och hittar sätt att vinna. Starkt av killarna, sa lagets tränare Johan Söderström direkt efter segern i ABB Arena. Johan som själv fick hoppa in och spela på grund av skadeläget.

Nu väntar en mycket tuff avslutning mot Falu BS på bortais. Ett Falun som dels är hemmastarka, och är högmotiverade då laget slåss för att få slippa ett nytt negativt kval. Vi ska också tänka på att Falun hade 1-1 med mindre än tio minuter kvar i bortamötet i Västerås. TB måste vinna, annars bjuder laget in IFK Kungälv och Örebro som jagar och som också möts i jättefight på Ruddalen.

Falun som i helgen tog tre poäng efter oavgjort i Stockholm mot Tellus efter enormt drama och klar 8-1 seger på söndagen mot ett Kalix, hårt drabbat av skador och som tvingades spela med elva (!) utespelare i helgens fighter. Inför slutomgången ligger Falu BS på rätt sida strecket tillsammans med Lidköpings AIK, men jagas av Borlänge som besegrade Kalix med klara 5-1 hemma på Tunets IP och som avslutar borta mot redan avsågade Västanfors. Upplagt för stor spänning i bottenstriden.

På lördag vet vi svaret vilket lag som tar sig till elitkval tillsammans med Åby/Tjureda och vem som följer Surte bandy till allsvenskt kval.

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook

Foto: Tillberga/Västerås (arkivbild)
Text: Niklas Thonander