Rekordungt Ljusdal med meriterat tränarpar

Nästa vecka återupptar Ljusdals Bandyklubb träningen igen efter några veckors semester. Ett LBK som till denna säsong ställer upp med ett av sina yngsta lag någonsin i seriesammanhang.

En mycket intressant och lovande spelartrupp där många av dem har gått igenom Ljusdals bandygymnasium och spås en fin framtid. Nytt till denna säsong är att Björn Eriksson är tillbaka i föreningen igen efter två säsonger som huvudtränare för elitserielaget Broberg/Söderhamn. “Böna” delar i vinter på huvudtränaransvaret med Mischa Svechnikov, som tidigare meddelat att han nu avslutar sin ytterst framgångsrika spelarkarriär och fortsättningsvis skall verka enbart som tränare.
-Det känns på tiden att jag nu avslutar min spelarkarriär. Det känns spännande att få dela på tränaransvaret med “Böna”. Vi känner varandra väl och har ju även spelat ihop. Vi har en trupp med unga duktiga spelare, som har stor potential, säger Mischa Svechnikov.

-Inledningsvis har vi inte satt upp någon direkt målsättning, placeringsmässigt. Jag och “Böna” har pratat mycket om att försöka få våra killar att ta nästa steg att utveckla dem både som spelare och som individer. Vi strävar efter att killarna ska förstå vad som krävs för att bli en riktigt bra bandyspelare. Dels med hård träning, men även exempelvis med rätt kost, och känslan är att de är målmedvetna och förstår vad som gäller.

-Vi jobbar också hårt för att hitta ett spel som killarna trivs med och tror på. Det är viktigt att grabbarna trivs med spelide’n och så kommer vi sträva efter att spela en trevlig, anfallsinriktad bandy som publiken gillar, fortsätter Mischa.

Förra säsongen slutade Ljusdals BK på en sjunde plats i den jämna allsvenska tabellen, tre poäng efter Gripen/Trollhättan på kvalplats. En missräkning för LBK som var hårt betrodda inför säsongen.
-Våra prestationer förra säsongen var alldeles för mycket upp och ner. Vi stod för vissa riktigt fina insatser, för att sedan falla igenom till nästa match, men det har vi lagt bakom oss nu och blickar framåt.
-Bandyallsvenskan är en jätterolig och tuff serie. Det insåg jag redan när jag kom till Ljusdal första gången och till allsvenskt spel, efter en säsong med Dynamo i högsta ryska ligan. Det finns definitivt inga lätta matcher i allsvenskan. Att det nu blir dubbelmöten i vinter, är också väldigt positivt, konstaterar Mischa Svechnikov.
Den ryske bandylegendaren Misha Svechnikov hade en del anbud till kommande säsong, bland annat från hemlandet. Till slut blev det dock ett ganska lätt beslut att stanna i hälsingeklubben:
-Jag har rest runt mycket och tycker det är skönt att vara hemma med familjen. Jag trivs jättebra i klubben och med mitt jobb på skolan så jag behövde inte fundera så länge. Det kändes tidigt rätt att stanna i Ljusdal som verkligen blivit mitt hem.
Till sist vill vi skänka en tanke till bandyjournalisten Leif Sundell och hans anhöriga. Leif som hastigt avled för en vecka sedan och som nu sörjs av idrottssverige, inte minst av Ljusdals Bandyklubb där han var ett välkänt namn.
-Tråkigt och ledsamt besked. Leif var väldigt nära Ljusdals BK och som stöttat och hjälpt föreningen och stått för fina insatser under många år. En stor sorg för både mig och föreningen, avslutar Mischa Svechnikov.

Följ oss via våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook