Premiären är här

Äntligen får vi följa Bandyallsvenskan igen som spelar sin premiäromgång till helgen. I år får vi stifta bekantskap med tre intressanta nykomlingar. 

Tranås BOIS tog steget upp efter ett framgångsrikt kval mot Mölndal, Surte och Höjden. 2-1 seger mot  Höjden i dramatiska sista omgången i Ruddalen innebar  avancemang. Skönt för Tranås som haft siktet inställt mot allsvenskan och som föll i kvalet året innan.

Inleder seriespelet mot en av huvudfavoriterna i år Boltic, på bortais i Tingvalla. En stentuff, men mycket inspirerande uppgift för Tranås.

Finspångs AIK imponerade också i kvalet och tog steget upp från den norra gruppen efter att laget slutat på andra plats. Ett kval som också innehöll Lidköpings AIK, Djurgårdens IF och Gustafsberg.

Noterbart att Finspång också på lördag inleder sin allsvenska säsong  med fight i Lidköping  mot förra årets kvallag LAIK.

Djurgårdens IF stod för ett mycket bra kval och var inte långt från avancemang, men slutade på tredje plats. När Kalix drog sig ur allsvenskt spel i år fick DIF en friplats.

 Ett Djurgården som kommer till spel på lördag med härlig känsla och fyllda av självförtroende. Detta efter helgens stora cupframgång då Cormac Åhlström Horgans lag imponerade och vann Allsvenska Supercupen efter finalseger mot Ljusdal. Noterbart att just LBK väntar på hemmais för DIF.

Heta premiäromgången tjuvstartar på fredagskvällen med mötet Tellus-Falu BS. Ett ovisst och mycket intressant möte i Stockholm.

I övrigt från första omgången kan vi bland annat notera stormötet Åby Tjureda som tar emot Anders Uhlins IFK Kungälv, hemma i Ericsson Arena.

Ett Kungälv som går in i säsongen som favoriter att vinna Allsvenskan och ta steget upp i elitserien. Detta efter att laget fått flest röster som vinnare av tränarna i upptaktsträffen som hölls i Karlstad i samband med supercupen.

Ni följer helgens fighter på Bandyplay som sänder samtliga allsvenska matcher i vinter.

I övrigt får ni inte glömma att följa Bandyallsvenskan på våra sociala plattformar där vi kommer att bevaka lagens framfart med stort intresse.

Länkar till premiäromgångens sändningar på BandyPlay:

27/10: 
19:00 Tellus Bandy – Falu BS

28/10: 
13:00 Lidköpings AIK – Finspångs AIK
14:00 IF Boltic – Tranås BoIS
14:00 Katrineholm Bandy – Borlänge Bandy
14:00 Nässjö IF – Surte BK
15:00 TB Västerås – Örebro SK Bandy
15:00 Åby/Tjureda IF – IFK Kungälv
18:00 Djurgården IF Bandy – Ljusdals BK

Text: Niklas Thonander