Ljusdal BK cupmästare allsvenska supercupen

Stort grattis säger vi till Ljusdals BK som vann allsvenska supercuptiteln som i helgen avgjordes i Boltics mäktiga inomhusanläggning i Karlstad.

Laget besegrade Örebro SK i en högdramatisk och mycket sevärd final. . En fight som innehöll i princip allt. Efter full tid var ställningen 5-5 och efter bara ett par minuter i sudden klev veteranen och den store målkungen genom åren i LBK Jonas Pettersson fram och stötte in 6-5 framför Joakim Bergqvist i ÖSK.

TB/Västerås säkrade bronset efter seger mot Åby/Tjureda, där laget på nytt stod för en fin insats. Segersiffrorna skrevs till 4-1. Ett TB/Västerås som sett mycket starka ut under försäsongen och som i sin väg fram till finalhelgen i Karlstad övertygat stort i kvalet.

Laget inledde också semifinalen mot Örebro mycket inspirerat och tog ett klart grepp i första halvlek. Det krävdes storspel från Joakim “Kimmen” Bergqvist i ÖSK målet för att närkelaget skulle gå till halvtidsvila i ledning med 2-1. Ett flertal helt avgörande räddningar från storspelade Bergqvist. I andra visade förra säsongens elitserielag ÖSK hur tunga laget är att möta och vann till slut komfortabelt med 6-1.
I andra semin körde ett piggt och mycket inspirerat Ljusdal fullständigt över Åby/Tjureda som stod för en sämre insats på lördagen. En härlig anfallsinriktad bandy från LBK slutade med 9-2 seger, efter flera drömanfall och vackra mål.
Nye Mattias Munther stod för fyra mål, varav flera riktigt snygga (totalt sex under helgen) och han var en av hela turneringens stora förgrunds gestalter. Ljusdal kom till finalhelgen efter flera fina insatser på vägen. Laget vann sin kvalgrupp och imponerade även mot Edsbyn i genrepet inför supercupens avgörande.

-Vi börjar se allt bättre ut. Vi har stått för flera bra matcher och känslan är riktigt fin inför allsvenska starten, sa en mycket nöjd huvudtränare i LBK Michail Svechnikov, efter lördagens imponerande storseger mot Åby/Tjureda.

I finalen var Ljusdal dock illa ute i första halvlek. Örebro tog ett klart grepp om händelserna och gick tidigt fram till 3-0 ledning efter mål av Jacob Sjölander, Nico Nevalainen och Filip Bergman. Två mycket viktiga reduceringar av LBK gjorde att matchen levde inför andra halvlek. Där var länge ÖSK i målmässigt i förarsätet, men Mattias Brolin Munters andra mål fram till 5-5, 20 minuter från slutet tog matchen till förlängning, där alltså Jonas Pettersson klev fram och blev stor hjälte och underbara glädjescener utspelade sig direkt efter slutsignal.

Nu väntar äntligen allsvensk seriestart där TB/Västerås är först ut på torsdag kväll i fight mot Falu BS. Många härliga allsvenska matcher till helgen och vi kan alla se fram mot en ny och mycket spännande säsong.