Katrineholm Bandy förstärker från Elitserien

Katrineholm Bandy förstärker laget inför den allsvenska seriepremiären om två veckor genom att låna in mittfältaren Eric Lisell från IFK Motala.

Katrineholmbandy.se: 

Katrineholm Bandy får återse ett kärt ansikte i rödblå tröja framöver. Detta då mittfältaren Eric Lisell lånas in från Elitserielaget IFK Motala.

Inför säsongen 2015/16 värvade Katrineholm Bandy den då 22-årige Köpingssonen Eric Lisell från Borlänge Bandy och under den allsvenska säsongen svarade mittfältaren för tio mål och 20 assist på 22 matcher i KB-tröjan. Ett facit som gjorde honom till lagets näst bäste poängplockare bakom Niklas Eriksson.

Sedan dess har Lisell utvecklats till en gedigen elitseriespelare i IFK Motala, men det senaste året har varit tufft. Läkarbesöken har avlöst varandra på grund av misstänkta hjärtproblem, men efter att ha fått grönt ljus av vården att fortsätta bandykarriären så är han nu tillbaka på Backavallen. Lånet sträcker sig tills vidare.

– Det ska bli roligt att komma igång igen och lira lite (skratt), säger Lisell efter sin första träning med Katrineholms A-lag under onsdagskvällen.

– Jag mår bra nu, men jag måste komma igång igen, känna hur kroppen mår och ta hänsyn till det. Framförallt känns det jäkligt kul att få komma ut på isen igen.

Vad är det för skillnad, spelmässigt, på den Eric Lisell som lämnade för tre och ett halvt år sedan jämfört med den som lånas in nu?

– Jag tror att jag har blivit mer mogen i mitt spel. Förr var det väl lite mer bara tuta och köra utan så mycket tanke kanske. Nu är det väl lite mer tanke bakom det jag gör. Jag är äldre både i huvudet och i kroppen, så det har hänt mycket faktiskt.

Eric blev genom sitt sätt att vara snabbt en publikfavorit på Backavallen senast det begav sig och prisades bland annat supporterklubben Red ‘n’ Blues Hederspris efter blott en säsong. Nu ser han fram emot att få Katrineholmspubliken i ryggen igen.

– Jag trivdes jättebra när jag var här sist. Det var roligt med en publik som tyckte om mig, så framförallt känns ju det roligt att komma tillbaka till. Sedan är det, som jag har sagt förut, alltid speciellt att spela på Backavallen, både med och mot Katrineholm. Det är speciella känslor, säger han.

Lisell kommer att göra debut för sitt nygamla lag redan i söndagens träningsmatch mot IF Boltic i Västerås.

– Jag vill komma in och känna att jag får spela igen och bidra till laget. Jag hoppas kunna spela moget, värdera lite lägen och komma in med lite fart och energi, säger 26-åringen.

Sportchef Jonas Åkerström är glad över att kunna välkomna Eric tillbaka till Katrineholm och hyllar dessutom samarbetet och dialogen som har funnits med IFK Motala.

– Vi är alltid intresserade av bra bandyspelare för att öka konkurrensen. Han behöver komma igång igen efter sin konvalescens på grund av sina hälsoproblem och kan vi hjälpa honom och IFK Motala med det så gör vi gärna det. Vi känner honom bra sedan tidigare och han har själv velat komma hit, säger han och fortsätter:

– Det känns som att vi har inlett ett väldigt positivt samarbete med en elitserieklubb och Motala är lite samma stuk på förening som oss. Det är inte någon storstad eller någon jätteförening och vi har fått en jättebra kontakt med Pär Beckne (klubbchef) och hela föreningen.

Vad ser du att Lisell kommer att bidra med ute på isen i nuläget?

– Han kommer att kunna bidra med offensiv kraft, ett jäkla pannben och vilja. Senast han var här så producerade han en hel del poäng och han har en väldigt bra passningsklubba. 

Det är dock inte bara Eric Lisell som utgjort grunden till den positiva dialogen med IFK Motala. Föreningarna har dessutom skrivit ett utvecklingsavtal rörande målvaktstalangen Hugo Lundqvist, som förra säsongen lånades in till Katrineholm under en kortare period. Utvecklingsavtalet möjliggör för obegränsade övergångar mellan klubbarna i det fall att Katrineholm, i likhet med i fjol, skulle få problem på målvaktssidan.

 Det betyder jättemycket. Det är ju bara att titta tillbaka på förra säsongen då vi satt med skägget i brevlådan rejäl när “Henke” (Karlsson) skadade sig och det blev lite panik. Den här lösningen känns jättebra just precis därför. Hugo är en kanonkille, både på och utanför isen, och vi var helnöjda med honom under den korta stund han var hos oss under förra säsongen.

– Sedan får vi se vad det resulterar i. Vi har tre målvakter och om de är hela och friska så kommer väl kanske inte Hugo att göra en match här, men vi har ett alternativ eftersom det inte är enkelt att få tag i målvakter.