IFK Kungälv i hett elitseriekval

IFK Kungälv besegrade Örebro SK med 8-4 och imponerade stort, framför allt i första halvlek som är den bästa denna säsong och där IFK gick fram till 5-1 ledning.

Segern var aldrig i fara för Anders Uhlins mannar och efter Tillbergas poängtapp på övertid mot Falu BS väntar ett mycket intressant elitkval, med start på tisdag.

-Jag är mycket imponerad av killarna. Idag gör vi en fin insats, speciellt i första halvlek där vi hela tiden spelar på mycket folk och kommer till farliga lägen. Vi har blivit bättre och bättre på slutet, sa en påtagligt glad och nöjd huvudtränare Anders Uhlin.

När Kungälv matchen var färdigspelad så återstod det ett par minuter i Falun och där TB febrilt jagade ett segermål mot ett starkt och vilt kämpande Falun. Ett mål hade istället tagit det unga västeråslaget till kval. Bittert för TB, men vilken säsong Johan Söderströms killar har gjort!

Scenerna som utspelade sig i Ruddalen, smått surrealistiska där stora delar av publiken följde dramat i Falun med sina mobiler. När sedan IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden förkunnade för spelarna på planen är att matchen var slut och elitkvalplatsen i hamn bröt ett enormt jubel ut bland tränare, spelare och supportrar. Vilket drama och vilken upplösning på den allsvenska säsongen!

-Mycket starkt av killarna att fixa ett kval. Man ska i åtanke att vi fortfarande är ett utelag med allt vad det innebär. Vi har tränat i rink, jagat sena träningstider i Ale och haft tre olika hemmaarenor där vi spelat i vinter. Trots det har vi svetsat oss samman som grupp och hela tiden blivit bättre och bättre. Vi satte tidigt upp målsättningen att försöka bli topp tre och ta en kvalplats.

-Vi går in i kvalet som klara underdogs och det ska vi ju göra också såklart, och det är också en roll som vi inte direkt har något emot, avslutade Anders Uhlin.

Utöver IFK Kungälv och Åby/Tjureda som redan var klara inför slutomgången så är övriga kvallag Gripen/Trollhättan och Frillesås. Ett kval som kommer att sändas på Aftonbladet. (Mer info inom kort).

I bottenstriden så tvingas Lidköpings AIK till negativt kval sedan Fredrik Sixtenssons lag förlorat hemma mot Nässjö, samtidigt som Borlänge besegrade Västanfors med klara siffror. Det allsvenska kvalet inleds på onsdag.
För LAIK väntar fighter mot Gustavsberg, Finspång och Djurgården och där samtliga lag möts hemma/borta och de två främsta spelar allsvensk bandy nästa säsong.

För Surtebandy som redan var klara för kval väntar härliga derbyfester i väst mot göteborgslagen Höjden och Mölndal. Tranås BOIS, det fjärde kvalmotståndet. Upplagt för riktig kvaldramatik med andra ord.

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook

Text/Foto: Niklas Thonander