Djurgårdens IF vinnare av Allsvenska Supercupen

Djurgårdens IF vann årets upplaga av Allsvenska Supercupen. Detta efter att i finalen besegrat fjolårsvinnarna Ljusdals BK med 3-2(2-2). Därmed är DIF fortfarande obesegrat och går som nykomling in med skön känsla till den allsvenska starten. Oerhört starkt!

-Vi har genom hela försäsongen spelat enkelt och hållit oss till matchplanen. Jag tycker vi är det bättre laget idag och vinner rättvist, sa en mycket nöjd huvudtränare Cormac Åhlström-Horgan.

Stor matchvinnare idag nyckelspelaren Elias Engholm med sitt 3-2 mål i 51:e matchminuten. En mycket stark kollektiv insats där Ljusdal hade svårt att skapa farliga målchanser.


Fjolårets Supercupen vinnare Ljusdals BK klarade inte av att försvara titeln och fick i år nöja sig med en stark silverpeng.

I bronsfighten vann Nässjö IF en rysare mot Boltic. Matchen gick till straffläggning efter att det i ordinarie tid slutat 4-4. Pontus Nordström framträdande i NIF med tre mål. Kvitteringen till 2-2, ett riktigt drömmål då Pontus snurrade upp flera spelare innan han från högerposition pricksköt in kvitteringen.

-Vi kommer upp betydligt bättre idag och står för en fint genomförd match, sa en nöjd spelande tränare Patrik Gustafsson Thulin.

Tyvärr drabbades Nässjö av en tung skadesmäll i lördagens semifinal när nyckelspelaren Simon Lundström  drabbades av benbrott efter olycklig kollision. Vi hoppas att läkningen och rehabiliteringen går bra.

Vi tackar lagen och arrangerande Boltic för en mycket fint genomfört slutspel och blickar nu fram mot allsvenska premiären som bara är en vecka bort.

Text: Niklas Thonander