Gott nytt år!

Bandyallsvenskan rullar vidare med flera häftiga fighter i veckan, de sista under 2020. Ett år som präglats av stora utmaningar för oss alla med den hemska pandemin som ständigt varit närvarande. Sportsligt kan vi se tillbaka på många fina höjdpunkter i arbetarserien som aldrig varit bättre, eller mer profilstark.

Örebro tippades inför säsongen som huvudfavorit av de allsvenska tränarna. Laget har också inlett säsongen fullständigt briljant och ståtar på full pott efter tio spelade matcher. Spelare som Saku Hämäläinen och Nico Nevalainen har öst in poäng. Därutöver storspelare som Simon och Robert Folkesson samt passningsgeniet Alex Adeheimer utöver en i övrigt mycket stark trupp. ÖSK har tidigt tagit ett jättegrepp om direktplatsen till nästa års elitserie, även om vissa av lagen har färre matcher spelade. 

Då bandyförbundet tog beslut om att inga lag åker ur elitserien blir det ett avgörande kval mellan andra- och tredjeplacerade allsvenska laget om en plats till nästa års elitserie. Normalt är det ju även två elitserielag som är med i kvalet. IFK Rättvik, Gripen Trollhättan och Ljusdal är några av de på förhand tippade topplagen som inlett säsongen starkt och är med i toppen, medan Falu BS och Lidköpings AIK hittills tappat lite fler poäng än förväntat, liksom Åby/Tjureda som imponerade under försäsongen med vinst i Allsvenska supercupen.

Unga TB Västerås är däremot en av de stora utropstecknen hittills och är med i toppstriden i allra högsta grad. På annandagen besegrade laget Katrineholm på bortaplan. Minns även hemmasegern mot Gripen Trollhättan, då TB Västerås stod för en kanoninsats. Blir spännande att följa framöver, liksom UNIK som också har flera matcher färre spelade och som redan på försäsongen såg starka ut med finalspel i Allsvenska supercupen. UNIK har hittills spelat in nio poäng, liksom Nässjö och Falu BS.

Nu väntar dubbla möten i norr mot Kalix på tisdagen och onsdagen. Ett Kalix som har sex poäng inspelade, och som bara har spelat sex matcher inför veckans dubbelmöte mot UNIK. Noterbart i övrigt att Kalix stortalang, blott 15-årige Emil Stock gjort sitt första seniormål denna säsong. Blir onekligen spännande att följa framöver!

Nykomlingen Jönköping tog på annandagen sin andra hemmavinst för säsongen då laget besegrade Nässjö i ett hett smålandsderby.

Jönköping premiärvann också på Råslätt mot Falu BS. En stor sensation och Jönköping är erkänt svårslagna på hemmais. Västanfors, som är de andra nykomlingarna i Bandyallsvenskan står på två inspelade poäng efter premiärvinsten mot Boltic. Utöver tre matcher på tisdagen spelas sex matcher dagen före nyårsafton, innan vi tar sikte mot som brukligt är tätt matchande i januari.  

Blir häftiga drabbningar att se fram emot, i profiltyngda Bandyallsvenskan som vi följer på Bandyplay.se.

Gott Nytt år önskar Bandyallsvenskan!