Dubbelmöten på ingång

Hittills obesegrade Örebro med elva vinster efter lika många spelade matcher leder Bandyallsvenskan i stor stil, efter att ungefär halva serien spelats. Närkingarna har verkligen imponerat och sett ramstarka ut med sitt kompletta lagbygge.

Faktum är att om någon på allvar av huvudutmanarna Gripen Trollhättan, IFK Rättvik och Ljusdal ska ha någon som helst chans att lägga beslag på den så eftertraktade direktplatsen till nästa säsongs elitserie måste ÖSK börja tappa poäng.

Frågan är om inte detta också kommer att ske när profiltyngda Arbetarserien bjuder på en sprakande dubbelomgång, med många häftiga fighter. Bered er på stor spänning framför Bandyplay under lördag och söndag. Örebro har två svåra matcher framför sig, på lördagen ställs de mot just ett av seriens allra starkaste lag, IFK Rättvik, på bortais. Rättvik som imponerat hittills, har bjudit på en mycket sevärd bandy och gick också till finalspel i Allsvenska Supercupen som avgjordes i Katrineholm i oktober. Bandyallsvenskans yngsta lag med en snittålder på under 22 år har många starka profiler som bland annat Tim Stjernström, Oskar Lundgren och Jesper Nywertz som tillsammans gjort många av målen. Lägg därtill Viktor Hjelm, hemmasonen som kom tillbaka till denna säsong efter flera år i IFK Vänersborg. Viktor som varit en så viktig kugge i ungdomslandslagen räknas såklart som en av de riktiga nyckelspelarna i rättvikupplagan.

Denna match är helgens häftigaste; en fight det kommer slå gnistor om. Bara ett dygn senare möter Niclas Holmgrens Örebro Falu BS, på Lugnet Arena. Ett Falu BS med en mycket hög högstanivå kommer bli tuff uppgift för serieledarna.

Gripen Trollhättan har två bortamatcher framför sig i form av UNIK och det så starka hemmalaget Kalix som smyger bakom topptrion. Mycket tuff uppgift för Jocke Hedqvist GBK således under den intensiva spelhelgen.

Ljusdal har hemmamatcher mot vinnarna av Allsvenska Supercupen Åby/Tjureda och på söndagen Lidköpings AIK. Hemmalaget som ju är riktigt bra som vi alla bandyvänner vet är såklart favoriter i dessa bataljer, men det är ingen tvekan om att Ljusdal måste komma upp i prestation för att vinna.
Vi har tidigare framhållit årets upplaga av Bandyallsvenskan som den bästa, en serie där som består av bättre lag och mer profiler än någonsin tidigare. Återväxten finns också, inte minst i Katrineholm vars senaste två matcher avgjorts av stora framtidshoppet 15-årige Gustaf Doktare. Fantastiskt häftigt, liksom att lika unge Emil Stock gjort sitt första seniormål för Kalix. Någonting som vi också uppmärksammat på Bandyallsvenskans olika sociala konton tidigare. Lika roligt varje gång dessa store framtidsnamn kliver fram!

Första matchen denna digra och späckade bandyhelg spelas mellan TB Västerås och nykomlingen Jönköping Bandy, med matchstart redan 13.00. Hela helgens schema lägger vi som vanligt ut i god tid så ingen missar dessa höjdpunkter.
Avslutningsvis skänker vi en tacksamhetens tanke att Nässjös Henrik Esserius klarade sig ok efter den oturliga krocken i matchen mot Gripen. Bandyallsvenskan.se önskar god bättring och att vi snart får återse Henrik på isen igen.

Fortsätt följ oss på våra sociala konton.