Stjärnvärvningen redo för hemmadebut

När Bandyallsvenskan på lördag spelar full omgång får vi se storstjärnan Robin Öhrlund göra debut för sin nya klubb Gripen Trollhättan. Robin som alltså värvades från regerande svenska mästarna Edsbyns IF den sista övergångsdagen bara timmar innan fönstret stängde. En värvning som slog ned som en bomb och som definitivt får betecknas som en av bandy-Sveriges mest spektakulära värvningar i modern tid.

Robin Öhrlunds Gripen ställs mot småländska Åby/Tjureda som var så bra när de imponerade och vann allsvenska supercupen på försäsongen. Väl i allsvenskan fick sedan Sergej In-Fa-Lins mannar en mardrömsinledning med fem raka förluster. Bland annat 5-2 i Stinsen Arena i smålandsderbyt mot Nässjö i början på december. Efter det har Åby/Tjureda inte förlorat, en svit som inför lördagens fight är uppe i åtta matcher. Ska bli mycket intressant att se vad Åby i storform kan göra mot Gripen som är urstarka på hemmaplan.

Örebro SK som har tjusat oss bandyvänner hela säsongen är nu uppe i helt fantastiska 16 raka tvåpoängare. Niclas Holmgrens trupp beger sig till Nässjö och i händelse av seger och att Åby besegrar Gripen och Rättvik tappar poäng får närkingarna sin elitseriebiljett redan på lördag, annars får de vänta ytterligare någon eller några omgångar. Att ÖSK kommer återfinnas i elitserien nästa säsong är nog ställt utom allt tvivel.

Jakten på de åtråvärda playoff-platserna bakom kommer med all sannolikhet att fortsätta vara dramatisk fram till Bandyallsvenskans slutomgångar. Gripen Trollhättan med Robin Öhrlund i laget och med fin målskillnad får räknas som favorit att lägga beslag på en av kvalplatserna, men det är jämt och tight bakom andraplacerade GBK.

IFK Rättvik innehar just nu den andra play off-platsen, en poäng bakom Gripen och i sin tur två poäng före Ljusdal som jagar. Ett Rättvik som ska till Fagersta för match mot nykomlingen Västanfors.
Ljusdal är favorit i sin match mot Katrineholm på hemmais.

I övrigt är det flera spännande fighter i Arbetarserien till helgen. Boltic som ser mycket bra ut för kommer från seger i veckomatchen mot Katrineholm. Innan dess stark poäng mot Tillberga. Nu väntar LAIK som också är i mycket bra form. UNIK tar emot TB Västerås i en annan intressant och oviss uppgörelse. Ett TB som absolut är med i racet om kvalplats till elitserien.
Kalix som också på allvar är med i racet om kvalbiljetten jagar viktiga poäng mot Falu BS, en tuff uppgift på Lugnet. IFK Kungälv som valt att släppa fram unga framtidsnamn möter Jönköping som kommer från en mycket fin helg med tre inspelade poäng på Råslätt.

Som ni ser så finns det mycket härlig bandy att se fram mot i helgen. Bandyplay 📺  ett perfekt alternativ för att få följa spänningen.

Fortsätt gärna följ Bandyallsvenskan på våra sociala kanaler Facebook, Twitter och Instagram.