Anrika Örebro tillbaka i elitserien!

Anrika Örebro SK är tillbaka i elitserien efter tolv år. Detta efter att laget vunnit den svåra bortamatchen mot Gripen Trollhättan med 11-5 (2-4) i Slättbergshallen på fredagskvällen.

Därmed inkasserade närkingarna sin 18:de raka tvåpoängare i årets säsong av Bandyallsvenskan. En fullständigt enastående bedrift!
– Jag är så stolt över spelarna. De har visat ett sådant driv genom hela säsongen och verkligen pushat varandra. Ett riktigt lagkollektiv där alla varit med och bidragit på matcherna och på samtliga våra träningar, sa en mycket nöjd Niclas Holmgren direkt efter matchen.

Hemmalaget Gripen inledde annars toppmatchen klart bäst och ledde med 4-1 efter 38 minuters spel efter bland annat två mål av Markus Eriksson. En mycket rättmätig ledning i det läget. Viktor Janers andra mål i matchen fram till 4-2 reducering minuten före paus var väldigt viktig för ÖSK.

– Gripen var klart bättre än oss första 45. Dels visste vi om att de är ett väldigt bra lag. Samtidigt var vi inte nöjda med vår egna prestation. Vi var liksom inte riktigt där. I paus sa vi till varandra att gå ut och köra. Man får inte uppleva många sådana här avgörande matcher och vi bestämde oss för att gå ut och ge det chansen. Vår andra halvlek är den bästa för säsongen. En otroligt bra halvlek från vår sida, fortsatte ÖSK:s huvudtränare.

Ja, om Gripen var bättre i första så tog Örebro ett oerhört starkt grepp från start i andra halvlek. Anton Engström reducerade på straffslag i 50:de minuten och Filip Bergman kvitterade mindre än två minuter senare. Därefter var det bara en tidsfråga innan ett fullständigt överlägset Örebro skulle ta ledningen för första gången i matchen. Filip Bergmans andra fram till 5-4 gjorde att Gripen tränaren Jocke Hedqvist tog time out, men Örebro hade kontroll på händelserna och radade upp fina anfall. En ren styrkedemonstration från serieledarna mot ett trollhättelag som rasade ihop.
De finska målkungarna Nico Nevalainen och Saku Hämäläinen gjorde 6-4 och 7-4 inom loppet av ett par minuter, med 20 minuter kvar. Både Nico och Saku är på allvar med och slåss om den prestigefyllda skytteligatiteln.

När domaren Oscar Bengtsson blåste av matchen bröt det stora jublet ut då Örebros spelare firade att de blivit klara för elitserien.
– Man känner sig alldeles tom nu efter en sådan här urladdning. Nu kommer vi njuta av stunden, avslutade Niclas Holmgren från omklädningsrummet, samtidigt som jublet från saliga spelare ekade och champagnekorkarna flög i taket.

Bandyallsvenskan lyfter på hatten för Örebros enorma bedrift. Nu återstår det att se om seriesuveränerna kan gå rent och vinna även de återstående fyra matcherna. Det ska bli spännande att följa ÖSK framöver, ett riktigt profillag!

IFK Rättvik är en annan mycket stor vinnare denna helg. Efter två segrar mot UNIK på lördagen och Kalix i söndagens streckfight har IFK tagit ett jättegrepp om den ena playoff platsen till elitserien. Gripen Trollhättan sitter även de i förarsätet att lägga beslag på en kvalplats, trots kollapsen mot ÖSK.

Fortsätt följ Bandyallsvenskan på våra sociala kanaler. Facebok, Twitter samt Instagram. Ny härlig bandyspänning att se fram mot redan i slutet av nästa vecka. I vår härliga Arbetarserie!