Spännande avslutning

Efter landslagsuppehåll och VM är det äntligen allsvensk bandy igen. Nu väntar en högdramatisk slutspurt när allt ska avgöras.  Vem tar direktplatsen till elitserien och vilka lag får spela elitkval, och vilka klarar sig från neg

 Sju mycket intressanta och rafflande omgångar kvar där det garanterat kommer att bli spännande kring strecken.

IFK Kungälv har ett drömläge att vinna Bandyallsvenskan och kvalificera sig för Elitserien igen. En uttalad målsättning inför året från  Anders Uhlins IFK. Leder serien med tre poäng och imponerar stort. Har också kvar toppkonkurenter som Nässjö och Åby/Tjureda på hemmais i slutspurten.
Boltic i näst sista omgången på Tingvalla på papperet den tuffaste bortafighten. Väldigt mycket talar för att IFK Kungälv grejar direkt avancemanget till bandyns finrum och infriar favoritskapet man hade inför säsongen.
Närmast jagar Åby/Tjureda och Ljusdal med 23 poäng som i sin tur har gamla storlaget Boltic och klassiska Nässjö bara en respektive två poäng bakom sig.
Vilket drama som väntar om vem som tar de åtråvärda elitkvalplatserna. Såväl Nässjö som Åby/Tjureda spelar redan ikväll och sätter vid vinst stark press på övriga topplag.
Dock ska det sägas att det är mycket tuffa bortamatcher som väntar för smålandslagen.
 Nässjö möter Tillberga som gör allt för att förhindra negativt kval och Åby spelar på Tunets IP mot högmotiverade Borlänge som också de kämpar för att undvika degradering/negativt kval.
Surte ligger sist i och har det tufft och ännu utan poäng. Inför avslutningen av Arbetarserien ligger Finspång på andra nedflyttningsplatsen med fem inspelade poäng men har bara två poäng upp till Borlänge på negativt kval.
Det ser främst ut som det står mellan dessa två föreningar vem som undviker nedflyttning. Tillberga, Katrineholm på elva poäng och Tranås på tolv utkämpar en tuff strid om att undvika att tvingas kvala för att hänga kvar i Bandyallsvenskan.
Som ni ser så finns det all anledning att följa den häftiga avslutningen på säsongen.
Helgens omgångar ser ni på Bandyplay.se
Text: Niklas Thonander