Peter Törnbergs Rättvik i historiskt avancemang

Peter Törnberg och hans IFK Rättvik kvalade upp till elitserien i helgen efter en rysare av sällan skådat slag mot Gripen Trollhättan.

De avgörande kvalmatcherna slutade 4-4 och 3-3, vilket innebär att Rättvik tar steget upp till högsta serien igen efter 70 år (senast var säsongen 1950-51). En mycket fin säsong av siljanslaget som utöver en andra plats i Bandyallsvenskan och avgörande kvalseger mot GBK även övertygade under försäsongen, med bland annat finalspel i Allsvenska Supercupen i Katrineholm.

-Jag tycker vi inledde säsongen överaskande bra. Vi har inte haft några direkta formsvackor utan stått för en jämnhet i år, säger Peter Törnberg.

-Vi mötte Falu BS i en avgörande fight om en kvalplats förra säsongen. Vi förlorade då och missade att få kvala, men har haft stor nytta i år av att tidigare spelat den typen av avgörande matcher.

Inför säsongen hade IFK Rättvik en målsättning om att bli topp tre. Nu väntar alltså spel i elitserien för det unga laget som har en snittålder på 22 år. Succe’tränaren Peter Törnberg som är inne på sin andra säsong som huvudansvarig hyllar sina spelare.

-De är väldigt målmedvetna och hungriga spelare som hela tiden driver och pushar varandra och som hittar vägar framåt hela tiden. Som när vi tar timeout i slutminuterna efter Gripens ledningsmål och jagar för ett kvitteringsmål och inte ger upp. Jättefin grupp att få jobba med.

-För föreningen är detta hur stort som helst. Fantastiskt roligt att  få gå upp till elitserien med IFK Rättvik. Sedan blir det en skaplig utmaning för oss att ta oss an spel i högsta serien. Vi behöver få in några nya spelare till detta lag som kan driva spelet och “utbilda” våra spelare vidare.

-Det har varit en speciell säsong på många sätt. Man känner ju mycket för Gripen också som stått för en så fin säsong och inte förlorat någon av kvalmatcherna, men inte får gå upp, avslutar sympatiske Peter Törnberg.

Bandyallsvenskan gratulerar IFK Rättvik och Örebro SK till avancemanget till Elitserien. Blir ett nöje att få följa Er framfart kommande säsong. Låt oss be en bön att den säsongen då kan genomföras med publiken på plats igen.

Fotograf: Göran Erlandsson