Nytt tränarpar, ny arena – Boltic andas optimism inför ny säsong

Boltic är en av Sveriges mest framgångsrika bandyföreningar med nio SM-guld på meritlistan. Tillsammans med Villa Lidköping den enda förening som vunnit SM-guld på såväl herr- som damsidan samma år.

Efter den jobbiga fjolårssäsongen som till stora delar spoilerades av pandemin  då Boltic tvingades stäłla in flera bortamatcher på grund av den höga smittspridningen i Värmland så andas karlstadklubben optimism igen  inför kommande år.

-Det ser väldigt bra ut och känslan är att vi står inför lite av en nysatsning i föreningen, säger Per-Erik Saikoff.

Per Erik är sportslig ansvarig och det är en stark uppställning han har vid sin sida i sportgruppen. Bengt “Pinnen” Ramström, Bengt Karlsson, Pelle Togner och Mattias Svensson. Samtliga mycket välkända bandynamn i Boltic och i övriga bandy Sverige.

-Vi trivs bra tillsammans och känslan är att vi fått ihop en himla bra grupp i A-laget. Vi i sportgruppen träffade laget för bara några dagar sedan och det är duktiga yngre killar som har ett starkt driv. Flera av dem kommer från olika bandygymnasium. Dessutom har vi knutit till oss en fantastiskt bra fystränare i Alexander Juhlin, tillsammans med ett nytt och intressant tränarpar i Henrik Löfvendahl och Henrik Huss.

-Att vi nu får en ny arena och kan träna och spela inomhus betyder oerhört mycket för föreningen. Denna säsong kommer arenan inte vara färdigbyggd, den står klar hösten 2022, och vi kommer inte kunna ta in så mycket publik redan i år, men vi har blivit lovade is till 15 oktober och kommer om tidsplanen håller att spela premiären mot Falu BS i hallen 30 oktober. Vi har som målsättning att bli ett mittenlag i år och bli ett snäpp bättre nästa och att vara med och slåss i absoluta toppen inom en tre- till fyraårsperiod,avslutar en optimistisk Per-Erik Saikoff.

Utöver en ny arena så presenterar Boltic ett helt nytt tränarpar till denna säsong. Kaj Nordin och Pål Hansen har slutat och ersatts av Henrik Löfvendahl och Henrik Huss.

-Ett spännande uppdrag, känns som en nystart för föreningen, så det ska bli intressant, säger nye huvudtränaren Henrik Löfvendahl.

-Jag trodde nog att jag var färdig med detta, men så kände jag suget igen att få vara med och träna lag. Jag är ju värmlänning, jobbar i Karlstad och känner ju många i klubben, liksom Henrik Huss, så beslutet blev ju enkelt när Boltic hörde av sig.

-Vi har chansat lite med oprövade kort. Det är jätteviktigt för föreningen att bygga långsiktigt med unga heta lovande spelare som vi nu gör. Startelvan är riktigt bra. Vi har en hög potential och får vi ihop det som vi hoppas är jag inte främmande för att vi når en placering på övre halvan redan i år. Det är absolut ingen omöjlighet. Att vi fick in målvakten  Joakim Westberg var jättebra för oss. En kanon målvakt med stor rutin. Ett viktigt nyförvärv som kommer betyda mycket.

-Nu har vi varit igång sedan i april och tränat 3,5 pass i veckan där truppen kört hårt och målmedvetet och med mangrant närvaro, avslutar Henrik Löfvendahl.

Det ska onekligen bli intressant att följa Boltic i bandyallsvenskan och även i allsvenska supercupen som inleds i september och som är startskottet på säsongens tävlingsverksamhet.

Vi kommer återkomma  kontinuerligt på hemsidan under sommaren med intervjuer och göra nedslag hos våra föreningar och följa deras väg mot en ny häftig allsvensk säsong som är fyra månader bort.

Följ oss via våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook