“Nya” LAIK med spännande framtidsnamn

Lidköpings AIK slutade på nionde plats i allsvenskan den gångna säsongen efter en mycket märklig och jobbig säsong som helt präglades av den pågående pandemin.

-En svårsummerad säsong med tanke på allt som hände med pandemin och inställda matcher Det saknades 5-10% i motivation hos killarna och vi lägger inte jättestor vikt i just den säsongen, säger Jesper Bryngelson, som nu är inne på sitt tredje år som huvudtränare.

Nu laddar LAIK som är kända för att vara en stor plantskola i bandysverige och som fostrat många storspelare genom åren om, med ett till stora delar nytt manskap. Laget har tappat flera mycket tongivande spelare som tillhörde seriens allra bästa 2020-21.
Däribland Elliot Fröjd, fostrad i Villa Lidköping,  som jagades av flera klubbar och som till valde nya elitserieföreningen IFK Rättvik. Egna produkten Christoffer Norin, som tidigare spelat för såväl IFK Vänersborg som Villa och som var så bra i Kalix under tre säsonger spelar kommande säsong för Jocke Hedqvists Gripen Trollhättan. Dessutom har rutinerade trion Marcus Sixtensson-Ottosson, Johan Karlsson samt mittfältsprofilen Simon Artig valt att sluta.

-Det är klart att det är tunga avbräck som är tuffa att ersätta. Nu spelar vi in flera nya killar som tillkommit i delvis nya positioner och som inte spelat på den här nivån tidigare och har många yngre intressanta spelare. Vårat huvudprio nu är att jobba mycket med prestationen, sätta grunderna och får vi ihop det som vi hoppas och får vara skadefria, kan vi vara med hyfsat upp i tabellen. Det har sett bra ut på träningen, säger Jesper Bryngelson.

Lidköpings AIK har ersatt de tunga spelarförlusterna med flera riktigt intressanta framtidsnamn. Linus Hagman, Tobias Augustsson och Oliver Hellgre fina framtidsnamn och som blir kul att följa för Bandyallsvenskans publik. Målvakten Erik Tengström, Hugo Behlander samt Simon Fröjd  (den sistnämnde från Motala), också nya spännande ansikten liksom Albin Rönnkvist, fostrad i Kalix, och som har en fin meritlista med bland annat SM-guld med Edsbyns P 20 lag och VM-guld med Sveriges P 17 landslag. LAIK har i skrivandets stund en trupp bestående av tre målvakter och 14 utespelare.

I helgen spelade “nya” LAIK sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet stod hårdsatsande Gripen Trollhättan. Det blev förlust med 5-2, men lidköpingslaget stod för en fin insats.
-Jag är nöjd med insatsen. Det var vår första match. Vi satte defensiven, kom med mycket folk i anfallen och hade ett bra spel med bollen. I det stora hela en riktigt bra genomförd match, avslutar en nöjd Jesper Bryngelson.

 

Nästa del i säsongsuppladdningen för Lidköpings AIK är på lördag med match mot norska Solberg i Sparbanken Lidköping Arena.

Fotot är från LAIK:s träningsmatch mot Gripen Trollhättan och taget av Hans Löfgren. Fotot på huvudtränaren Jesper Bryngelson är från LAIK:s hemsida.

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook