Nu ska det avgöras – finalhelgen väntar

Nu ska det avgöras. Allsvenska Supercupens slutspel som även i år spelas i Karlstad. En härlig fest som vi bandyvänner har sett fram mot. Ljusdals BK har möjligheten att försvara cuptiteln från förra säsongen. Detta efter att LBK vann jämna norra gruppen före Falu BS.

Tim Stjernströms kvittering till 5-5 långt in på stopptiden mot just Falun var till slut det som gjorde att Ljusdal kunde vinna gruppen. Tim som förövrigt gjorde mål i samtliga kvalfighter.
Hälsingelagets motstånd i semifinalen blir Boltic. En mycket tuff uppgift då karlstadlaget också de har sett starka ut på försäsongen med idel segrar. Johannes Camilton har målat i samtliga Boltics fyra kvalsegrar. Starka nyförvärv som Marcus Eriksson (ny från Surte) och stjärnförvärvet och hemvändaren Niclas Nyqvist har också fått en fin start på säsongen med många mål. Boltic blir att räkna med i kampen om elitserien i vinter.
Ett annat lag som ser bättre ut än på många år är Nässjö och kanske är det just denna säsong laget tar steget upp till eliten igen. Marcus Magnusson, ett kanonförvärv för NIF och som  kommit hem efter elitseriespel i Tellus. Mycket viktig spelare.
 Just Marcus var det som på övertid kvitterade i smålandsrysaren mot Åby/Tjureda till 3-3 och som gjorde att Nässjö vann södra kvalgruppen. Noterbart att Åby hade 3-1 fram till 85:e minuten. Seger hade räckt för nytt cupslutspel.
Djurgårdens IF, allsvensk nykomling i år har övertygat stort i kvalet. Starka segrar mot Katrineholm, Tellus och Tillberga, vilket innebar seger i kvalgrupp mitt. Ska bli mycket intressant att se DIF i helgens supercup i Karlstad och Nässjö är förvarnade om stockholmslagets styrkor efter pigga starten.
Härliga och ovissa semifinaler på lördagen som följs av final och match om tredje pris på söndagen. Utöver det så har vi även allsvenska upptaktsträffen på lördagseftermiddagen.
Biljettpriser på plats: 1 match 100kr, heldag 150kr och 2 dagars kort 250kr.
Ni som inte har möjlighet att se bandyfesten på plats kan se samtliga matcher på Bandyplay.

Text: Niklas Thonander