Kvalfest på Sportbladet – se alla matcher med Plus

Det är inte bara slutspelsdramatik som råder i bandysverige just nu, utan snart drar även kvalspelen till Elitserien Herr och Bandyallsvenskan igång. Två högintressant kval som sänds, i sin helhet, på Sportbladet.

Vi befinner oss inte bara mitt i herrarnas kvartsfinalspel och mitt i uppladdningen inför damernas dito, utan snart väntar även nervpirrande kvalspel till såväl Elitserien Herr som Bandyallsvenskan. Kvalspel som det nu står klart kommer att sändas i sin helhet på Sportbladet, exklusivt för dig med Plus-abonnemang.

Kvalet till Elitserien

I kvalet till elitserien gör Bollnäs och Frillesås, som spelade i Elitserien 2021/22 och slutade på plats 13 respektive 12, upp med två lag från Bandyallsvenskan. Exakt vilka allsvenska lag det blir återstår att se men klart står att det blir två lag av Åby/Tjureda, Lidköpings AIK och/eller Nässjö IF. Totalt ska alltså fyra lag spela kval till Elitserien. Kvalet spelas som en rak serie där alla lag möter varandra två gånger. De två lag med flest poäng spelar i Elitserien 2022/23. 

Kvalet inleds 7 mars när Åby/Tjureda möter Frillesås och spelschemat hittar du här.

Lagen som spelar kval till Elitserien:
Bollnäs
Frillesås
Två av: Åby/Tjureda, Lidköpings AIK och Nässjö IF

Kvalet till Bandyallsvenskan

I kvalet till allsvenskan gör sex lag upp om fyra platser i Bandyallsvenskan 2022/23. Två lag från Bandyllsvenskan, de lag som slutade på plats 11 och 12, spelar i varsin grupp om tre lag där också fyra lag från de fyra division 1-serierna (seriesegrarna) finns med. Kvalet till allsvenskan avgörs alltså i två grupper om tre lag där de två bästa från varje grupp spelar i allsvenskan 2022/23. 

Alla lag i respektive grupp möter varandra två gånger.

Kvalet till allsvenskan inleds 5 mars och spelschema hittar du här (Grupp A) och här (Grupp B).

Här är lagen som spelar kval till Bandyallsvenskan:
Grupp A i kvalet till Bandyallsvenskan:
Gustavsberg IF
Falu BS
Borlänge Bandy

Grupp B i kvalet till Bandyallsvenskan:
Surte BK
Tranås BoIS
Västanfors eller UNIK

För att se matcherna på Sportbladet behöver du ett Plus-abonnemang. Ett sådant kostar just nu endast 99kr för två månader (därefter 119kr/mån) och du kan säga upp det när du vill utan någon uppsägningstid. Abonnemanget köper du enklast genom att klicka här.

Foto: Mikael Kolsmyr.