Klassiska Ljusdal firade 80 år som förening

Ljusdals BK, en av våra allra mest klassiska och folkkära bandyföreningar fyller 80 år.

Detta uppmärksammades  stort på måndagen inför den viktiga hemmafighten mot TB/Västerås. Över 1000 åskådare hade kommit till IP för att fira jubilaren. Tillberga, förstärkta med stjärnorna Kasper Sandgren och Max Mårtensson, till vardags i VSK vann matchen med klara 5-1 (3-0) efter att tidigt tagit ett starkt grepp om kampen. Nu är TB bara två poäng från elitkval och härnäst väntar tredje placerade ÖSK hemma i ABB Arena syd.

Åby/Tjureda hamnade tidigt i bryderier i svåra bortamatchen mot IFK Kungälv på söndagen. IFK öppnade mycket starkt och tog ett klart grepp och gick fram till 5-1 ledning. Åbys huvudtränare Johan Svensson påtagligt missnöjd med sitt lag tog tidig timeout och efter några väl valda ord kom serietvåan ut som ett helt nytt lag och hämtade in till 5-5 i mycket svårspelat underlag på Skarpe Nord med storm och ihållande ösregn. En poäng som kan visa sig otroligt mycket värd i slutändan.

Örebro besegrade ett tappert kämpande Surte på bortais på fredagen och vann även söndagens nyckelmatch mot Nässjö med uddamålet 6-5, hemma på Behrn Arena.  Detta gör att ÖSK nu är uppe på kvalplats i stentuffa toppstriden.

Boltic besegrade Katrineholm klart hemma på Tingvalla och Henrik Löfvendahls lag är i högsta grad med i striden om de åtråvärda kvalplatserna. Det skiljer endast fyra poäng mellan tvåan Åby/Tjureda och sexan Boltic med sju omgångar kvar.

I bottenstriden tog Fredrik Sixtenssons Lidköpings AIK blytunga poäng hemma mot Surte på söndagen efter dramatisk uddamålsseger 6-5. Detta sedan Oliver Hellgren avgjort på stopptid i mycket spännande batalj. Albin Söderström Larsson framträdande  tremålsskytt hos Surte. Falu BS var det starkare laget och vann i Fagersta mot Västanfors med 4-2(4-0) och får likt Laik ett visst andrum i bottenstriden där Västanfors just nu ligger på nedflyttningsplats medan Surte och Borlänge innehar de negativa kvalplatserna.

Ett Borlänge som stod för en finfin insats i Stockholm och var på väg mot en skräll då laget ledde med 3-1 en bit in i andra halvlek mot IK Tellus. Förra säsongens elitserielag krigade sig dock  tillbaka och August Elebring avgjorde med ett kanonskott i slutminuterna till 4-3.

Nu väntar ett litet uppehåll i Arbetarserien till nästa veckoslut. Istället gläds vi åt högintressanta Bandy VM för P-17- och P -19 landslagen i Ruddalens nybyggda fina inomhushall i Göteborg.

I P-19 får vi se våra allsvenska stjärnor Gustaf Doktare, Katrineholm, Elliot Hellström Falu BS samt Rasmus Gustafsson, Ljusdal.

I P-17 kollar vi in framtidsnamn som bland annat Albin Gustavsson. Tillberga/Västerås målvakt som redan hållit nollan i Bandyallsvenskan då TB besegrade Västanfors med 4-0 i Fagersta(!). Vilgot Muller, IK Tellus stjärnämne gjorde mål för Tellus representationslag i bortafighten mot IFK Kungälv. Lägg därtill bland annat Linus Skog, Örebro och Hampus Uhlin, Falun som båda fått kontinuerligt med istid i allsvenska serien i vinter.

Vi är på plats i Göteborg och kommer bevaka VM-turneringarna och våra allsvenska spelare.

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook