Kalix jagar ny topplacering i allsvenskan

Kalix var ytterst nära att få kvalspela till elitserien den gångna säsongen. Laget var bara en poäng efter Gripen Trollhättan och stod för en mycket fin säsong, speciellt på hemmaplan där laget endast förlorade en av elva matcher.

Inför årets upplaga av Bandyallsvenskan som förväntas bli lika jämn och spännande som tidigare säsonger nämns Kalix med stor respekt av övriga lagens tränare.

-Vi har inte satt upp någon uttalad målsättning för säsongen än med tanke på lite problem med våra  träningsförutsättningar på stor is under försäsongen, säger lagets tränare Mats Rönnqvist.

-Vi vill dock vara med och slåss i toppen av serien och har inte tappat några bärande spelare till i år och samtidigt fått med några juniorer. Med den här truppen hoppas vi kunna bli ännu lite bättre som lag än tidigare, fortsätter Mats.

Kalix ligger förnärvarande på sjunde plats i allsvenskan med sju inspelade poäng, bara en poäng från IFK Kungälv på andra plats.
Detta efter att Kalix spelat sex omgångar, varav fem av dem har varit på bortais. Bland annat har laget mött Lidköpings AIK, Kungälv och nu senast Gripen Trollhättan i Slättbergshallen.

-Som helhet en ok start för oss. Däremot är vi allt annat än nöjda med vår senaste insats mot Gripen. Vi kommer inte alls upp i nivå och står för vår klart sämsta insats för säsongen. Många stora egna misstag där vi tappar boll och slarvar med uppspel och tar onödiga utvisningar. Tråkigt för det var en av fight vi såg fram emot, säger Mats Rönnqvist.

Kalix kapten Johan Sundquist har fått en poängmässigt lysande start på säsongen. Med 14 mål leder Johan allsvenska skytteligan och skuggar GBK:s storstjärna Johan Esplund i poängligatoppen.

-Jag är nöjd med min poängskörd hittils. Det finns ingenting att klaga på. Lite bättre start än tidigare säsonger och det är kul att det blivit en del mål, säger rutinerade kalixkaptenen.

-Jag förväntar mig en tight och jämn allsvensk serie med många jämna lag. I slutändan kommer det förmodligen stå mellan fyra, fem lag. Jag hoppas och tror att vi är ett av de som gör upp om topplaceringarna, avslutar  Johan Sundquist.

På lördag väntar en härlig allsvensk fight då Kalix spelar sin andra hemmamatch för säsongen. För motståndet står ett annat lag som nämns med stor respekt i toppstriden Ljusdals BK i Fomab arena.

Foto: Hans Löfgren

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook