Inför helgens dubbelmöte i Allsvenskan

Bandyallsvenskan är inne i ett mycket intressant skede med ny dubbelomgång i helgen. I toppstriden är sex lag inom tre poängs avstånd. Flera av klubbarna möts i mycket häftiga fighter.  

Åby/Tjureda som ännu inte tappat poäng efter fem omgångar och övertygat stort möter Falu BS på bortais i tufft möte på fredagskvällen.

Obesegrade Ljusdal som förra helgen knep en stark pinne mot Kungälv i Ruddalens Ishall, och bara var ett par minuter från seger i högintressant toppfight hemma på IP mot Patrik Gustavsson Thulins Nässjö, också det mötet på fredagen.
På lördagen väntar sedan Johan Svenssons Åby. Häftiga och mycket viktiga matcher på IP inför förmodad storpublik. Faktum är att Mischa Svechnikovs LBK hemma lockar fler åskådare än de flesta elitserielagen.
Stockholmslaget Tellus har fått en finfin start på serien med åtta inspelade poäng och med bara en förlust. I helgen väntar Lidköpings AIK och tredje placerade Boltic på bortaplan.
I de nedre regionerna av tabellen utspelas också där viktiga och mycket intressanta streckfighter. Bland annat Finspång som tar emot Borlänge. Nykomlingen FAIK på 14:de plats med två poäng mot Borlänge på 15:de med en inspelad poäng.
 På söndagen tar Finspång emot Tillberga Västerås som har fått en överaskande tung inledning på säsongen med bara en seger och med fyra förluster.
Helgens alla häftiga drabbningar följer vi som vanligt på Bandyplay. Något vi såklart inte vill missa och upplagt för fortsatt  stor spänning i vår heta arbetarserie.
Text: Niklas Thonander