Ikväll inleds kvalet till Bandyallsvenskan

Vi är verkligen i kval och slutspelstider nu med matcher dagligen. Igår inleddes kvalet till Elitserien där IFK Motala besegrade Boltic IF och Ljusdals BK spelade oavgjort mot IFK Vänersborg efter en sen kvittering av Vänersborg

Ikväll spelas också omgång fem i SM-slutspelets kvartsfinaler där Bollnäs och Edsbyn samt Sirius och Vetlanda slåss om två SM-semifinalplatser.

Nu ska vi lyfta blicken mot vårt kval, kvalet till Bandyallsvenskan som inleds ikväll.
Kvalet till Bandyallsvenskan är indelad i två geografisks grupper en norr och en söder där  fyra lag i respektive grupp gör upp om två platser per grupp. Totalt ska fyra lag ta plats i Bandyallsvenskan säsongen 24/25.

I den norra kvalgruppen återfinner vi Borlänge Bandy som under årets säsong spelade i Bandyallsvenskan och ska försöka att försvara sin plats. Vi finner även andra bekanta lag som Kalix Bandy och Västanfors IF som spelade i Allsvenskan förra säsong. Sista laget som ska kämpa om en plats och som också har spelat i Bandyallsvenskan tidigare är Gustavsberg.

I den södra gruppen återfinner vi Tranås BoIS som förra året tog steget tillbaka till Allsvenskan från division 1 och vill med all säkerhet behålla sin plats. För motståndet i den södra kvalgruppen finns SK Höjden, Mölndal Bandy och Skirö AIK. Flera av lagen har spelat kval till Bandyallsvenskan tidigare och med kvalrutinen kanske det kan räcka för avancemang denna säsong?

Kvällens matcher:

19:00  Gustavsberg IF Bandy – Västanforsbandy

19:00  Kalix Bandy – Borlänge Bandy

19:00 Skirö AIK – Mölndal Bandy 

19:30 SK Höjden  – Tranås BoIS 

Utvalda matcher som är möjliga att sända finns att titta på via bandyplay.se 

Norra kvalgruppen: Borlänge Bandy, Kalix Bandy, Gustavsbergs IF och Västanfors IF.

Fullständigt schema för matcherna i norra kvalgruppen finns här

Södra kvalgruppen: Tranås BoIS, SK Höjden, Mölndal Bandy och Skirö AIK.

Fullständigt schema för matcherna i södra kvalgruppen finns här

Kvaldagar: 28 februari, 1 mars, 3 mars, 6 mars, 8 mars och 10 mars