IFK Rättvik vann egna cupen efter dubbla rysare

Parallellt med att finalspelet i Allsvenska Supercupen avgjordes i Örebro i helgen så slogs allsvenska IFK Rättvik om en egen cuptitel. Detta i Leksands Sparbank Cup hemma i Rättvik Arena.

Hela 14 lag möttes den gångna helgen upp i Rättvik Arena för att göra upp om titeln i Leksands Sparbank Cup. Förhandsfavoriter var cupens enda allsvenska lag, hemmalaget IFK Rättvik, men det skulle visa sig att de skulle få hård konkurrens från såväl norskt håll som från Division 1.

Efter att enkelt ha tagit sig igenom gruppspelet avfärdade IFK Djurgården med klara 6-2 i kvartsfinalen, men i semifinalen fick dalmasarna plötsligt bekänna rejält med färg. Jönköping Bandy stod för motståndet och vägrade att släppa taget om hemmalaget. Även om Rättvik tillbringade nästan hela matchen i ledning så levde dramatiken hela vägen in på tilläggstid då Jimmie Magnusson reducerade till 6-5 för gästerna.

Det blev dock en plats i finalen för hemmalaget, men även norska Ready skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka. Redan i den 6:e matchminuten satte Rasmus Plan 1-0 för Rättvik, men därefter tog det stopp. Som tur var för IFK så lyckades inte heller norrmännen hitta nätet och finalen slutade, något överraskande, 1-0.

IFK Rättviks interna poängliga i Leksands Sparbank Cup (topp fem):

  1. Rasmus Plan 9 poäng (8+1)
  2. Jonas Söder 9 poäng (7+2)
  3. Oskar Lundgren åtta poäng (7+1)
  4. Jesper Nywertz sju poäng (3+4)
  5. Markus Lindholm sex poäng (1+5)