IFK Rättvik ännu obesegrade i heta Allsvenskan

Med drygt halva serien spelad så kan vi konstatera att Bandyallsvenskan är lika jämn, spännande och högdramatisk som vi alla förutspådde inför.

IFK Rättvik, förra säsongen i elitserien har övertygat stort och har ännu inte tappat en enda poäng efter tolv spelade fighter(!).

Siljanlaget leder serien med sex poäng och sejouren i allsvenskan ser ut att bara bli ettårig. Bakom Joakim Björkmans Rättvik dock en rysare kring de båda elitseriekvalplatserna. Det skiljer endast fyra poäng mellan tvåan Nässjö IF och sjuan Ljusdal BK. Micha Svechnikovs mannar som vann supercupen på försäsongen. Lägg därtill Tillberga/Västerås och Kalix ytterligare någon poäng bakom.

Bottenstriden minst lika spännande och intressant där nykomlingen Surte Bandy på 15:de plats bara har tre poäng upp till Lidköpings AIK på elfte plats.

Falu BS besegrade Ljusdal dagen innan nyårsafton och tog blytunga poäng efter helgjuten laginsats. Tre mål av stora framtidsnamnet Elliot Hellström. Borlänge Bandy som tog steget upp i allsvenskan denna säsong har också visat sig vara svårslagna, främst hemma på Tunets IP. Besegrade bland annat Falu BS på annandagen i hett derby. Oerhört viktiga poäng.

Allsvenskan kommer leva ända in i kaklet och alla vi bandyälskare har många härliga möten av stor betydelse att se fram emot. Räkna med att lagen i nedre skiktet av serien kommer att göra det tufft och skrälla mot topplagen.

Vi har också redan fått uppleva flera riktiga bandyfester i Arbetarserien. “Slaget om älven” i Ale Arena sågs av över 1300 åskådare på annandagen. En underbar inramning med två röststarka hejaklackar på plats. Det är ingen tvekan om att det klassiska derbyt i väst har varit efterlängtat.

Nu väntar returfighten och ny storpublik i Kungälv på klassiska Skarpe Nord på trettondagen. Boltics möte med derbyrivalen och antagonisten Örebro också det en fight inför storpublik och härlig inramning som innehöll det mesta. 2-1 till Boltic i en riktig rysare. Inför matchen invigde karlstadlaget Hall Of Fame där klubblegendarer hedrades (se inslag).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/morgan1

Det är inte utan att man ser fram mot trettondagsfighterna nu och vinterns upplösning av Bandyallsvenskan.

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook