Gripen Trollhättan höll ispremiär – laddar för allsvensk säsong

I helgen gick Gripen Trollhättan på stor is då laget hade sin ispremiär på fredagskvällen och följde upp med ytterligare ett ispass på lördagen i Arena Vänersborg. Samtliga i GBK:s spelartrupp medverkade på träningspassen.

-Vi valde att förlägga ett miniläger i helgen med två ispass, mest för att få känna på grejerna. Nu väntar fyspass i veckan, och sedan börjar vi med isträningar på tisdagar och torsdagar,  med start 24 augusti, säger huvudtränaren Jocke Hedqvist.

Gripen Trollhättan stod för en fin fjolårssäsong. Laget slutade på tredje plats i grundserien och föll sedan i det avgörande elitseriekvalet mot IFK Rättvik, efter två oerhört dramatiska och raffinerade kvalmatcher, som båda slutade oavgjort och där GBK föll på färre gjorda bortamål.

Nu väntar en ny spännande säsong för Gripen Trollhättan som förstärkt en redan stark spelartrupp med flera mycket intressanta spelare. Jocke Hedqvist, som själv är inne på sin andra säsong som huvudtränare är såklart nöjd med nyförvärven.

-Robin Karlsson återvänder till oss från Vänersborg. Varit mycket bra i Gripen tidigare. Säkert revanchsugen efter ett tyngre fjolår. Tobias Mofjell, en av Norges största talanger. Roligt att få hit honom. Spännande spelare. Samma med målvakten Isak Skog, från finska Akilles. Vi har fått fina vitsord om honom från bland annat Sami Laakkonen. Rankas högt och har potential att bli riktigt bra. Känns mycket bra med Isak och William Åhman som gjorde det jättebra förra året. Christoffer Norin tycker jag tillhörde en av allsvenskans bästa spelare förra säsongen. Han spelade på mitten i Lidköpings AIK, men vi kommer använda honom som vänsterhalv där han har mycket hög potential. Var väldigt bra i Kalix, då han spelade just vänsterhalv. Sedan är det oerhört roligt att få in Johan Esplund. Mycket ödmjuk och bra spelare. En stor förebild för bland annat våra yngre spelare. Känns fantastiskt att han ville komma till oss, fortsätter Jocke.

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när hårdsatsande Gripen Trollhättan på en presskonferens meddelade att Johan Esplund skrivit på ett tvåårskontrakt. Årets man i Svensk bandy så sent som 2018-19. Flera proffssejourer i Ryssland bakom sig, och förra säsongen starkt bidragande orsak till att AIK gick till SM-final. Stor man nummer 236 i svensk bandy. Vilket nyförvärv och tillskott till Bandyallsvenskan!

(Enligt mediauppgifter på måndagskvällen är dock inte GBK:s supervärvning helt klar då AIK ännu inte godkänt affären)

Gripen Trollhättan inleder sin allsvenska säsong med match mot Västanfors 30 oktober. Jocke Hedqvist är förhoppningsfull om Gripens chanser, men har stor respekt för motståndarna:

-Bandyallsvenskan håller rätt hög nivå och har blivit betydligt bättre de senaste åren. En svår och tuff serie med bra lag. Vi är ödmjuka inför uppgiften, avslutar Jocke Hedqvist.

 

Följ oss via våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook