Esplund förgyller heta Bandyallsvenskan -13 lag i dubbelmöten

Lördagen 30/10 spelas premiäromgången av Bandyallsvenskan.

Efter att förra säsongens pigga nykomling Jönköping bandy tyvärr tvingats dra sig ur spel i allsvenskan och Örebro och IFK Rättvik tagit steget upp till elitserien återstår nu 13 lag i vår profiltyngda serie istället för 16. Anledningen till det är ju att inget lag åkte ur elitserien och inget division I lag avancerade till allsvenskan på grund av pandemin som plågade oss alla 2020/21 och som innebar stängda- eller inställda serier.

Nu ser vi alla fram mot en ny spännande säsong där våra allsvenska föreningar återigen får välkomna publiken till arenorna. Trots att det är färre lag så kommer vi att kunna se fram mot fler matcher då det i årets upplaga av allsvenskan är dubbelmöten till skillnad mot tidigare. En förändring som många av föreningarna velat få till och som bedöms som det mest sportsligt rättvisa.

Från premiäromgången har vi flera allsvenska höjdarmatcher att se fram emot, bland annat i Karlstad där 80-talets totaldominanter i Svensk bandy Boltic tar emot en annan klassisk förening i Falu BS. Det blir första matchen i nya häftiga multiarenan. Även om arenan inte är helt färdigställd förrän hösten 2022, och det inte kan vara så mycket publik på plats redan i år, så är det ett jättelyft för Boltic rent sportsligt att kunna spela sina hemmamatcher och  bedriva sina träningar under tak. Oerhört positivt med ny inomhusarena för Svensk bandy. Förra säsongen stod ju Katrineholms nybyggda hall helt färdig. Vi återkommer på hemsidan på tisdag morgon med ett längre reportage från Boltic med intervjuer. En av våra allsvenska föreningar som går en spännande säsong till mötes och där det andas optimism inför framtiden.

I övrigt från premiäromgången noterar vi att fjolårets nykomlingar Västanfors åker till Trollhättan där hårdsatsande Gripen under ledning av Jocke Hedqvist står för motståndet. En väldigt tuff men inspirerande uppgift.  Ett Gripen som i dagarna presenterade ett spektakulärt nyförvärv till sin redan starka spelartrupp. På en presskonferens presenterades Johan Esplund som nyförvärv. Esplund som definitivt anses som en av Svensk bandys allra största stjärnor. Fyra VM-guld, två SM-guld, utsedd till årets man i Svensk bandy vid två tillfällen och med flera proffssejourer i Ryssland bakom sig. Stor grabb nummer 236. Ett nyförvärv det slår gnistor om!  Förra säsongen var sjötorpsonen en stark bidragande orsak till AIK:s fina SM-silver. Nu ska alltså Johan förgylla Bandyallsvenskan med spel i vinter.

I september påbörjas tävlingssäsongen för våra föreningar då allsvenska supercupen startar sitt kval.  Fjolårsvinnarna Åby Tjureda under ledning av Sergej In-Fa-Lin som finalbesegrade Niclas Holmgrens Örebro inleder sitt kval med match mot Lidköpings AIK 18/9. Tre grupper där vinnaren i norra och östra, samt de två främsta i sexlagsgruppen i sydvästra kvalificerar sig till finalhelgen som även  denna säsong är förlagd i Katrineholm, helgen före allsvenska seriestarten.

Grupperna är enligt följande:

NorraSpelschema
Falu BS
Ljusdals BK
Västanfors IF

ÖstraSpelschema
Kalix Bandy
Katrineholm Bandy
TB Västerås
UNIK Bandy

SydvästraSpelschema
ÅbyTjureda IF
Gripen Trollhättan BK
IF Boltic
IFK Kungälv
Lidköpings AIK
Nässjö IF

Vi kommer under sommaren att återkomma på hemsidan med flera intervjuer och göra nedslag hos våra allsvenska föreningar och följa deras spännande  väg mot 2021-2022 års tävlingssäsong.

Följ oss via våra sociala kanaler:

Twitter
Instagram
Facebook