Boltics hemmapremiär i nya isarenan

Boltic räknas som en av Sveriges allra mest framgångsrika bandylag. Bland annat var klassiska karlstadföreningen totalt dominanta på 80-talet där laget radade upp SM-guld.

Efter många år med tuffa sportsliga förutsättningar med spel utomhus på Tingvalla Isstadion så har Boltic nu äntligen fått en ny inomhusarena. Någonting som föreningen jobbat  hårt för under många år och som kommer att betyda så mycket för utvecklingen för föreningen, såväl ekonomiskt som sportsligt.
I helgen var det äntligen premiär för Karlstads nya jättehall som när den står helt även kommer ha två ishockeyrinkar och som räknas som den största inomhusytan för isidrotter i norra europa. En fantastiskt fin- och mäktig arena.

Intresset var såklart enormt för premiärfighten mot unga framtidslaget Falu BS. På grund av att arenan ännu inte är helt färdigbyggd och läktaren slutbesiktigad så kunde bara ett knappt hundratal åskådare få se premiärfighten på plats. Annars hade arenan varit fylld till sista plats för så stort intresse var det kring den historiska första inomhusmatchen i Karlstad.

I samband med premiärfesten fick Bandyallsvenskan en pratstund med två av Boltics och Svensk bandys allra största namn. Per-Erik Saikoff och Bengt “Pinnen” Ramström som tillsammans med Pelle Togner, Bengt Karlsson och Mattias Svensson, alla starkt förknippade med Boltic och mycket framgångsrika bandyspelare bildar sportgrupp i karlstadklubben.

-Vi ser det som en nystart i  föreningen. Att skapa en bra organisation kring laget och få ordning och reda. Det känns bra. Vi har fått in duktiga och kompetenta tränare i Henrik Löfvendahl och Henrik Huss tillsammans med Jocke Larsson som är med en gång i veckan. En tränarkonstellation vi är mycket nöjda med. Dessutom en mycket duktig fystränare i Alexander Juhlin, säger en entusiastisk Per-Erik Saikoff.

-Att jag nu är med i Boltics organisation är att jag vill kunna ge tillbaka till föreningen som jag älskar och som betytt så mycket för mig genom åren.  Vi jobbar hårt för att få in en medvetenhet och inställning hos spelarna om vad som krävs för att bli en elitspelare. Att få dem att förstå att det är professionalism och stenhårt arbete som gäller. Att vara med och ge allt och vara fokuserade på samtliga träningar, säger legendaren Bengt “Pinnen” Ramström, med åtta SM-guld för Boltic. Stor grabb nummer 172 i svensk bandy.

-Vi kommer att skynda långsamt. Att bygga en struktur i föreningen. Sportslig målsättning  i år är att bli mittenlag i allsvenskan. Nästa år siktar vi på topp fyra, för att år tre vara med och kvala till högsta serien och ta steget upp till elitserien år fyra. Vi kommer att jobba för att få hem några av våra duktiga elitseriespelare tillbaka till Boltic på sikt. Nya hallen och de fina förutsättningarna vi nu får gör ju Boltic mer attraktiv som förening, avslutar Per-Erik Saikoff.

Spelare som exempelvis Niclas Nyqvist i Vänersborg och Olle Berglund i Vetlanda är etablerade och framgångsrika elitspelare som Boltic ser som framtida drömnamn.

Boltic inledde lördagens premiär mot unga och mycket intressanta Falu BS på på ett inspirerat och bra sätt. Laget tog ett tidigt spelmässigt grepp om händelserna. Fick också ledningen genom Gustav Jansson som stod för det historiska första målet i arenan. Falu BS jobbade sig allt mer in i fighten och kvitterade innan paus genom Elliot Hellström. I andra briljerade bortalaget med mycket fin defensiv och vann till slut med 3-1 efter en mycket solid och fin premiärinsats. Nu väntar Tillberga bandy på bortais för Boltic i nästa match. Falu BS åker till Slättbergshallen för match mot Johan Esplunds Gripen Trollhättan. En underbart inspirerande fight.

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook