Bandyallsvenskan inleder samarbete med Bandystats

Bandyallsvenskan fortsätter att utveckla innehållet på våra plattformar och därför är vi nu glada över att kunna presentera en mycket intressant partner för ökad närvaro av statistik på sajten.

Tidigare i höstas startades Instagram-kontot Bandystats där en mängd intressant statistik från såväl Elitserien som Bandyallsvenkan lyfts upp och förklaras. Nu står det klart att Bandyallsvenskan inleder ett samarbete med personen bakom kontot i syfte att öka närvaron av intressant statistik på ligans plattformar och dessutom få den förklarad på ett tydligt och givande sätt i form av bland annat krönikor.

– Känslan direkt när jag fick syn på kontot och dess innehåll var att “det är måste vi försöka jobba mer med” och vi är väldigt glada över att ha nått fram till ett samarbete. Statistiken kring bandyn är långt ifrån fulländad, men det går redan nu att göra väldigt mycket med det som finns, både för supportrar och för lagen själva. Vårt mål är att ge alla våra följare ytterligare intressanta vinklar och analyser av vår underbara sport, säger Martin Gustafsson, chefredaktör på bandyallsvenskan.se.

Bandystats kommer, parallellt med fortsatt eget arbete på sociala medier bland annat även att skriva förklarande och analyserande krönikor om olika typer av statistik på bandyallsvenskan.se och på längre sikt förhoppningsvis i förlängningen även kunna bistå klubbarna i arbetet med att använda statistiken i det vardagliga, matchförberedande, arbetet.

– Det ska bli jättespännande att tillsammans med bandyallsvenskan.se försöka skapa ett ännu större intresse för både bandystatistiken och Bandyallsvenskan som liga. Jag tycker också det är kul att bandyallsvenskan.se väljer att lyfta fram statistiken på sin sajt och på så sätt ge den ett större utrymme inom bandyn, säger personen bakom Bandystats.

Håll utkik här på sajten i dagarna för Bandystats premiärkrönika om Bandyallsvenskan.