På lördag inleds kvalrysaren

Nu skall det avgöras. Vilket lag följer Örebro SK upp i bandyns högsta serie? På lördag utspelas rond ett i kvaldramat mellan Gripen Trollhättan och IFK Rättvik.

Matchen spelas i Slättbergshallen med start 15.00 och returen nästkommande lördag. Ett mycket raffinerat play-off spel av UEFA modell, vilket innebär att om de två matcherna slutar oavgjort vinner det laget som gjort flest bortamål.

Inför första drabbningen är Gripen Trollhättan knapp favorit. Motiverad sådan då laget är ytterst starkt på hemmais. Jocke Hedqvists GBK har 9-1-1 i grundserien med målskillnaden 72-36. IFK Rättvik vann sex bortamatcher och förlorade fem med målskillnaden 45-43. I grundserie mötet lagen emellan i Slättbergshallen slutade med bekväm 9-3 seger för GBK. Faktum är att Gripen också med all säkerhet behöver vinna första mötet med åtminstone något  mål för returen i Rättvik Arena blir en mycket tuff uppgift mot siljanslaget. Där trivs IFK alldeles förträffligt och imponerade stort under grundserien. 9-1-1 med målskillnaden 61-39.

Markus Eriksson och Mikko Lukkarila är två mycket målfarliga herrar i GBK som båda tillhörde toppskiktet av Bandyallsvenskans skytteliga. I IFK Rättvik är det anfallarna Tim Stjernström och Oskar Lundgren som gjort flest mål tätt följt av mittfältarna Jesper Nywertz och en annan av lagets stora nyckelspelare Viktor Hjelm.

Om Gripen Trollhättan besegrar IFK Rättvik och tar steget upp i högsta serien igen är det i så fall för nionde gången. Peter Törnbergs IFK Rättvik var uppe säsongen 1950-51 senast, vilket är 70 år sedan. Nu kan det alltså mycket väl vara dags igen för siljanslaget som varit så bra under hela säsongen. Laget var ju också med i Allsvenska Supercupens finalspel i Katrineholm i oktober och har visat att de besitter många styrkor.

Bäddat för en mycket rafflande och oviss slutstrid där en högst åtråvärd elitserieplats står på spel. Dramat följer ni exklusivt på Bandypuls 15.00 på lördag. Returen samma tid nästa lördag, då i Rättvik Arena.

Fortsätt följ Bandyallsvenskan i våra sociala kanaler. Twitter, Instagram, Facebook under det heta kvaldramat.