Äntligen premiär i Bandyallsvenskan

Vi bjuds på sex heta fighter i helgen när Bandyallsvenskan äntligen drar igång. Premiär omgångens stora höjdare utspelar sig i Karlstad där Boltic tar emot Falu BS i sin helt nybyggda inomhusarena.

Intresset för matchen naturligtvis oerhört stort. Boltic kommer till matchen med stort självförtroende. Seger i Supercupens avslutande gruppspelsfight mot IFK Kungälv efter en mycket fin insats.
Falu BS med ditt unga framtidslag som kryllar av stortalanger i svensk bandy spelade 3-3 mot uppsalalaget UNIK i sitt genrep. En mycket intressant match att se fram emot.

Västanfors åker till Trollhättan för premiär på lördagen då laget ställs mot Gripen Trollhättan. En mycket tuff, men samtidigt härligt inspirerande uppgift för fagerstalaget mot Jocke Hedqvists GBK som övertygade stort i helgens Allsvenska Supercupseger. Lagkaptenen Felix Callander på bild när han tar emot seger bucklan och prischecken.

Det förväntas storpublik till Slättbergshallen för att se stjärnan Johan Esplunds första seriematch för sitt nya gulsvarta lag. Johan som alltså var stark bidragande orsak till AIK:s SM-silver så sent som förra säsongen. Nu får vi alltså se magikern (stor grabb nummer 236 i svensk bandy) i Allsvenskan.

I Lidköping väntas en tuff drabbning mellan Lidköpings AIK och IFK Kungälv. Lagen har redan möts i en tävlingsmatch denna säsong, när IFK besegrade LAIK i Arena Vänersborg i Supercupen med 3-1 i ett hett prestigemöte.

I Nässjö ställs hemmalaget för en tuff uppgift mot Tillberga Västerås som förväntas tillhöra den absoluta toppen av serien. En inspirerande uppgift i premiären för det unga västeråslaget mot ett heltaggat hemmalag. UNIK och Kalix drabbar samman i Uppsala i en annan högintressant premiärmatch på söndagen.

Ljusdals BK premiärspelar inte förrän nästa veckoslut. Ett mycket anfallsinriktat och sevärt lag att följa i allsvenskan. Ljusdal som slutade på tredje plats i Supercupen förra helgen räknas definitivt tillhöra toppstriden i år med sina unga stortalanger.

Nyuttagne finske A-landslagsmålvakten Juuso Tervonen och hans Åby skulle tagit emot Katrineholm, men matchen är framflyttad till 23/11 på grund av att stora delar av Katrineholms get ligger nedbäddade o h sjuka.

Som ni ser så finns det all anledning till att följa profiltyngda Bandyallsvenskan. Samtliga matcher direktsänds på Bandyplay. Ett utmärkt sätt att följa säsongen är att teckna ett grundseriekort, eller abonnemang. Utöver att ni får se spännande bandy så stöttar ni också er favoritförening ekonomiskt. Läs mer på Bandyplay.se

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook