UNIK laddar för het Allsvensk premiär

Äntligen säsongspremiär för heta Bandyallsvenskan. Flera mycket intressanta matcher i första omgången.

En av dem spelas i Recoverhallen i Uppsala där hemmalaget UNIK är ordentligt laddade inför mötet med förra säsongens topplag Kalix, som var ytterst nära att få kvalspela till elitserien.

En fight som egentligen skulle spelats i Fomab Arena i Kalix, men problem med kylaggregaten gjorde att klubbarna fick byta spelordning och med UNIK som hemmalag.

UNIK slutade på elfte plats den gångna säsongen och blandade flera riktigt fina insatser, med mindre bra. Ett intressant lag med mycket hög högsta nivå. Bland annat minns vi UNIK:s stora framgång på försäsongen då laget 2020 kvalificerade sig till Supercupens finalspel i Katrineholm. I allsvenskan var laget svårslagna på hemmais. Slog bland annat Nässjö med 8-2 och elitseriekvallaget Gripen Trollhättan med 5-4 efter säsongens bästa insats.

-Vi gjorde flera bra matcher den gångna säsongen, men var alldeles för ojämna i våra prestationer. Vi varvade jättefina insatser, med betydligt sämre. Vi har jobbat hårt under försäsongen för att hitta en jämnare nivå till denna säsong och har tryckt mycket på det. Vi har inte gått ut med någon uttalad målsättning placeringsmässigt, men är positiva inför säsongen. Kan vi bibehålla jämnheten så vet vi att vi är ett bra lag, säger en av lagets båda tränare Stefan Tranblom.

-Vi har haft skadebekymmer på försäsongen och har frågetecken för fyra av våra nyckelspelare inför premiären mot Kalix. Förhoppningsvis kan ett par av dem vara med på söndag. Det skulle betyda mycket för oss. Vi får avvakta veckans träningar. Dessutom två avstängningar på tongivande spelare Hannes Kanbjer och Tobias Engstrand, berättar tränarkollegan Erik Vikholm.

En av nyckelspelarna som Erik pratar om som haft skadeproblem på försäsongen är försvarsresen August Elebring.
27-årige hammarbyfostrade August, med rutin från flera elitserielag räknas definitivt som en av UNIK:s bärande spelare och är en stor profil i Bandyallsvenskan.

-Jag har haft lite problem med ljumsken, men har tränat för fullt i veckan och kommer till spel på söndag. Det ska bli väldigt roligt att allsvenskan nu drar igång. Det har jag längtat efter.

-Jag tycker att vi har ett bra lag och känns bättre än tidigare. Ett viktigt samarbetsavtal med Sirius som gör att vi kan få med unga duktiga spelare som höjer oss. Dessutom har vi fått in spelare som Alexander Sundström och Johannes Häggström som medför rutin och som kan hjälpa oss att hålla en jämnare nivå. Det känns spännande, avslutar August Elebring.

UNIK spelade 3-3 i genrepet mot Falu BS i söndags. Kalix besegrade OLS från Uleåborg med 9-0 i sin uppladdning.

14.30 spelas den heta premiären mellan UNIK och Kalix på söndag. Ni vet väl att när ni tecknar ett Grundseriekort för 699 kronor tillfaller 279 till er favoritförening. Om ni istället väljer ett abonnemang  för 199 kronor i månaden går 79 till klubben ni valt. Ett utmärkt sätt att stödja sitt lag samtidigt som man får se spännande bandy. Läs mer på Bandyplay.se

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook