Unga stortalanger när Falu BS vässar formen inför säsongen

Bandyallsvenskans premiäromgång spelas lördagen 30 oktober och för Falu BS väntar en inspirerande första match mot karlstadlaget Boltic i deras helt nybyggda hall.

I förra veckan begick dalalaget sin ispremiär och det är ett mycket spännande och talangfullt lag som vi bandyälskare får stifta bekantskap med.

Spelare som försvararen Simon Winther med meriter från såväl P15- som P17 landslaget, samt Elliot Hellström och Carl Jansson är bara några av Falu BS fina talanger. Samtliga nu uttagna i P19 landslagets bruttotrupp till nästa års VM som spelas i Katrineholm 20-23 januari. Dessutom Eskil Hjelm, uttagen I U21  landslagets trupp.

Falu BS nya tränarpar Hans Lundberg och Jimmy Svensson som delar på tränaransvaret ser fram mot säsongen.
-Det känns spännande. Vi har en bra startelva. Lite tunn trupp med många ungdomar som är riktigt lovande, men något oprövade.
-Rutinerade spelare som bland annat Micke Olsson blir jätte viktig i vinter liksom Gustav Backman. Nu kommer vi att ha ett par träningar i veckan i ishallen utöver fyspass samt även träningspass i Rättvik på stor is, och vi kommer lägga in  fler tävlingsmoment i våra träningar allteftersom, innan vi spelar vår första försäsongsmatch mot Tillberga 4/9, säger Hans Lundberg.

Falu bandys  storspelare Mikael Olsson, är också han förväntansfull inför säsongen som stundar.
-Det känns som en nysatsning för föreningen. Nu har vi helt andra förutsättningar och känner att vi har allt att vinna. Vi har ett väldigt ungt lag, men även en bra mix med lite äldre rutinerade spelare.

Micke Olsson, tvåfaldig Svensk mästare med Västerås och med flera elitseriesäsonger även i IFK Vänersborg kom tillbaka till Falu BS och skrev ett treårskontrakt som nu går ut efter denna säsong.
-Första året var ju på håret att vi gick upp (föll i elitseriekval). Förra säsongen var ju en klar missräkning för oss som favorittippade då vi var på tok för ojämna i våra prestationer. Vi har inte pratat än om klubbens målsättning än för denna säsong, men jag ser oss som lite av en joker i leken. Det ska bli kul när tävlingssäsongen drar igång.

-Allsvenskan är en jämn och tuff serie med många bra lag,  och bättre än förra vändan jag spelade i Falu BS. Lag som Ljusdal, Gripen och Tillberga är väl tre av de största favoriterna, avslutar Micke Olsson.

Tidigt imorgon tisdag kommer vi lägga in text om IFK Kungälv som i fredags begick ispremiär. Sedan återkommer vi med övriga lag framöver så fortsätt följ Bandyallsvenskan i våra sociala kanaler.

Twitter
Instagram
Facebook