Spännande Nässjö jagar revansch efter tung pandemisäsong

Spelande tränaren Patrik Gustavsson Thulin och hans Nässjö förlade i helgen ett miniläger med sikte på tävlingssäsongen som rycker allt närmare.

Hela truppen bestående av 19 spelare var med i Katrineholm, där NIF dels hade sitt första ispass på stor bana och även sin första träningsmatch då laget mötte Katrineholm bandy.
-Ett bra sätt att starta upp höstsäsongen och känna lite på det. Vi har en något större trupp än tidigare och en större konkurrens på samtliga positioner i laget. En skillnad mot tidigare och känslan är god inför säsongen, säger Patrik Gustavsson Thulin.

Småländska Nässjö IF, med hela 56 säsonger i högsta serien och med ett SM-guld (1948-49) räknas definitivt som en klassiker i Svensk bandy. Föreningen har bland annat fostrat storstjärnor som Ola Fredricsson och Daniel Andersson och är kända för sin fina ungdomsverksamhet. Nässjö har lag med i elitserien bland såväl P17 som P19, vilket är mycket starkt.
-Det medför en extra kostnad för föreningen med två elitlag, men vi anser absolut att det är värt det. Målsättningen är att få en röd tråd i föreningen och fostra spelare till vårat A-lag. I dag har 16 av våra 19 spelare i A-truppen passerat vårat bandygymnasium och jag tror det är tolv egna produkter i truppen,  konstaterar Patrik Gustavsson Thulin.

Patrik är spelande tränare i Nässjö sedan flera år tillbaka och jobbar även som instruktör i bandygymnasiet.

-Ett inspirerande jobb. Vi har en bra grupp med många killar från små orter häromkring. De lever verkligen för sin bandy och det är kul att se. Viktigt för oss som förening att kunna ge dem bra förutsättningar med träningar dagtid bland annat. Flera riktigt lovande killar som blir spännande att få följa.
Förra säsongen som var så jobbig med pandemin blev en stor besvikelse för Nässjö. Laget slutade på 13:e plats.

-En säsong vi bara ville glömma så fort som möjligt. Vi fick inte till det och när serien sedan stängdes neråt, försvann nerven tidigt för oss. Även säsongen innan var tuff sportsligt för oss. Innan dess hade vi flera riktigt fina säsonger där vi kvalade uppåt. Jag ser verkligen fram mot allsvenska säsongen. Känslan är att vi är bättre i år och det känns också motiverande och kul att få jobba vidare med Putte (läs Patrik Johansson, ass. tränare reds anm).

-Nu väntar en intensiv period med många tävlingsmatcher då allsvenska supercupens kvalspel drar igång i september. En kul och uppskattad turnering. Vi har inte satt upp någon direkt målsättning för säsongen än, men allsvenskan är ju vårat huvudprio.
Nässjö spelar sin första gruppmatch i allsvenska supercupen fredagen 24/9 då laget på hemmais tar emot Johan Esplunds Gripen Trollhättan.

I lördagens träningsmatch mot Katrineholm vann Nässjö med klara 8-1, efter fem mål av anfallaren Linus Jönsson (bilden). En spelare som Patrik Gustavsson Thulin vill framhålla som lite av en nyckelspelare i vinter, tillsammans med Hampus Blomqvist.

Foton: PeaX Svensson (från ett av de heta smålandsderbyna mot Jönköping förra säsongen). Bilden på femmålsskytten från i lördags Linus Jönsson är från Nässjös hemsida.

Följ oss i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook