Så var Bandyallsvenskans upptaktsträff

Under den gångna fredagen arrangerades Bandyallsvenskans upptaktsträff inför säsongen 2019/20 och det blev en tillställning där alla ville ducka favoritskapet.

Fredagens upptaktsträff på Idrottens Hus i Stockholm bjöd på sedvanlig optimism bland de 16 klubbarna, men ingen vågade löpa hela linan ut. “Får vi ihop det så kan vi absolut slåss om en placering på övre halvan/i ett Elitseriekval” lät det får nästan vart och vartenda håll, men faktum var att inte ett enda lag tippade sig själva som seriesegrare.

13 av 16 tränare hade istället knuffat över favoritskapet på nykomlingarna från Elitserien, tillika de nyblivna Supercupmästarna, Falu BS. Ett favoritskap som dalamasarna inte omfamnar med helt öppna armar.

– Det är klart att vi ska vara med i toppen. Men det är många bra lag, framförallt tycker jag av de lagen vi har mött så är Nässjö och Gripen riktigt bra och Ljusdal likaså, säger landslagsmålvakten och stjärnvärvningen Patrik Hedberg till svenskbandy.se.

– Jag är imponerad av att man har gjort ett omtag i hela föreningen. Falun är verkligen på g och det görs väldigt mycket bra grejer. Vi har en otroligt bra spelartrupp och rutinen som finns i den, men också även de unga spelarna som tagit enorma kliv på försäsongen. Det är mycket som tyder på att vi ska vara med i toppen. Men jag är förvånad att inte Tellus fått fler röster, säger Joakim Björkman, ny tränare i Falu BS.

Ja, just IK Tellus har ju gjort samma resa från Elitserien som Falu BS, men trots det så är det bara en tränare som tippar Stockholmarna som seriesegrare – Falu BS Joakim Björkman.

– Först och främst ska vi få ihop ett spel, får vi det kommer det att räcka långt. Då kommer vi att vara topp tre, säger tränaren Jonas Lindqvist till Bandypuls.

Även Gripen Trollhättan BK och Nässjö IF fick varsitt favorittips från en varsin rivaliserande tränare, medan det i andra änden av tabellen bara var nykomlingarna från Division 1, UNIK Bandy och Skutskärs IF, samt ett brandskattat Borlänge Bandy som pratade om en målsättning att hålla sig kvar i serien. Bland annat tycks de båda lag som i fjol tvingades kvala sig kvar i Bandyallsvenskan, TB Västerås och Katrineholm Bandy, ha siktet inställt på den övre tabellhalvan.

Hur det går återstår att se, men oavsett vad lär vi kunna vänta oss en oerhört jämn, spännande, oviss och svängig serie. En serie som startar redan på onsdag då Gripen Trollhättan tar emot Lidköpings AIK i Slättbergshallen. Se den matchen, och ALLA andra från hela den allsvenska säsongen, på Bandyplay.se!

Se hela upptaktsträffen i efterhand (startar ca 06.30 in i klippet) >>

SÅ TIPPADE TRÄNARNA:

Lag Tränare Vinnartips
IF Boltic Kaj Nordin Falun
Borlänge Bandy Jocke Nyström Falun
Falu BS Joakim Björkman Tellus
Gripen Trollhättan BK Andrej Pasjkin Falun
Kalix Bandy Peter Stock Falun
Katrineholm Bandy Roger Carlsson Falun
IFK Kungälv Anders Uhlin Gripen
Lidköpings AIK Jesper Bryngelson Falun
Ljusdals BK Lännart Nilzon Falun
Nässjö IF Patrik Thulin Falun
IFK Rättvik Peter Törnberg Falun
Skutskärs IF Martin Sander Falun
IK Tellus Jonas Lindqvist Falun
Tillberga Bandy Thomas Engström Falun
UNIK Bandy Erik Vikholm Falun
Örebro SK Henrik Löfvendal Nässjö