Katrineholm vässar formen med finfina träningsförhållanden

Katrineholm bandy förbereder sig för en ny allsvensk säsong. Laget har en tuff öppningsmatch på bortaplan mot Åby/Tjureda lördagen 30 oktober. Huvudtränaren Roger "Gubben" Carlsson är förväntansfull inför årets upplaga.

-Bandyallsvenskan känns nästan ännu mer spännande och oviss än tidigare. Gripen ser otroligt starka ut med värvningen av Esplund och är favoriter. Ljusdal ser spännande ut med sitt unga lag. I övrigt är det svårtippat med många jämna lag. Får vi ihop det som vi önskar kan Katrineholm vara med där uppe, säger Roger.

Katrineholms förutsättningar inför årets tävlingssäsong är bättre än någonsin. Laget har kunnat träna på stor is under lång tid i nya fina hallen som invigdes så sent som förra säsongen och som i år har bytt namn till Kronfågel Arena.

-Känns fantastiskt. En ynnest att kunna få vara på stor is hela tiden med dessa förutsättningar. Tidigare har vi fått träna i rink, eller på stor is i exempelvis Västerås eller Uppsala. Nu kan vi planera tidigt för träningspass på ett helt annat sätt, och veta vilka förutsättningar som gäller. Det tänker jag på varje dag det regnar ute hur dåligt väder tidigare säsonger ställde till det, fortsätter Roger “Gubben” Carlsson.

Det har varit en stor omsättning i Katrineholm bandys spelartrupp till den här säsongen. Nyckelspelare som Niklas Eriksson, femma i skytteligan 2020-21 med 31 mål och Robin Hellqvist är inte med i år och är tunga avbräck.

Anfallsparet Hugo Sundberg och Gustav Mattsson, samt mittfältaren Henrik Cervin är nya liksom P17 landslagsmannen Ludwig Westerling  som närmast kommer från SK Höjden i Göteborg. Mycket spännande framtidsnamn som blir kul att få följa i vinter, liksom unga stjärnskottet Gustaf Doktare, som stannade kvar i Katrineholm och nobbade elitserieklubbar och flera bandygymnasium som jagade honom.

-Jättespännande att få följa Gustaf som är en riktig talang, väldigt mogen för sin ålder och som fick mycket speltid redan förra säsongen och Ludwig Westerling som också han är en stortalang och uttagen i landslaget, säger Roger “Gubben” Carlsson.

Förra säsongen arrangerade Katrineholm bandy allsvenska supercupens finalspel, vilket också sker i år, helgen före Bandyallsvenskan startar.

-Vi har som uttalad målsättning i år att kvalificera oss till finalspelet i hemmahallen, avslutar Roger “Gubben” Carlsson.

(I lördagens träningsmatch, den första för säsongen förlorade ett skadedrabbat Katrineholm med 8-1 mot allsvenska konkurenten Nässjö.)

Vi kommer fortsätta vår allsvenska genomgång med övriga klubbar lite längre fram på hemsidan så följ oss i våra sociala kanaler.

Twitter
Instagram
Facebook