IFK Kungälv blir att räkna med i vinter

Efter en tid med tuffare barmarksträning var det så äntligen dags för IFK Kungälv att gå på is igen.

Fredagens premiär i Oasens ishall varade i drygt en timme och följdes upp med ytterligare ett pass på söndagen.
-Skönt att vara igång igen. Det syntes att det var första passet. Killarna var ordentligt spelsugna och visade prov på mycket vilja och ambition, säger IFK Kungälvs huvudtränare Anders Uhlin.

Ett lag som ser riktigt intressant ut i vinter och som flyger lite under radarn i de tidiga förhandstipsen är utan tvekan IFK Kungälv. Med en trupp bestående av tre målvakter och 18 utespelare är känslan att västkustlaget är ordentligt förberedda inför den spännande allsvenska säsongen som nu bara är ett par månader bort.

-Konkurensen i IFK Kungälv är betydligt bättre än tidigare säsonger. Att vi bland annat får hem Putte, (Läs Patrik Sunnanängs, red anm),  som återvänder till moderklubben betyder såklart jättemycket både på plan och vid sidan om där han nu är marknadsansvarig i föreningen. Vi har många unga lovande killar som blir spännande att följa. Bland annat Gustav Ek som kommer från Vetlanda och Hugo Andersson från Vänersborg. Båda födda -01 och som redan provat på att spela på högre nivå i sina tidigare klubbar.
-Vi har tryckt mycket på att killarna ska sköta sin individuella träning. Att de har förståelse, vilja och tar ansvar att träna hårt även individuellt. Vi har analyserat lite testresultat och de visar en klar förbättring mot tidigare. Jag är jättenöjd och imponerad av deras inställning. Samtidigt ska vi ha klart för oss att inga poäng delas ut i augusti. Det gäller att killarna fortsätter vara ambitiösa, fortsätter Anders Uhlin.

Hugo Andersson som alltså är ett av nyförvärv en till denna säsong, är väl bekant med IFK Kungälv, en förening han tidigare varit utlånad till och trivts mycket bra i.
-Jag bestämde mig ganska tidigt för att spela i IFK Kungälv. Jag hade ett jättebra snack med Anders och trivs kanon i föreningen. Jag har haft en bra försäsong och byggt upp mig. Hoppas nu att jag får vara skadefri. Det kommer bli en spännande säsong, säger en entusiastisk Hugo.

IFK Kungälv börjar inte träningsspela förrän i slutet av september då allsvenska supercupen startar. Istället kommer IFK att fortsätta träna i ishallen hemma i Kungälv, kombinerat med fys och individuell träning, samt en del ispass i Arena Vänersborg på fullstor plan.

-En medveten planering från vår sida. Vi har valt att fokusera på träningen mycket då Bandyallsvenskan är en mycket tuff serie, som det gäller att vara ödmjuk inför. Nu när det dessutom är en dubbelserie kommer fler matcher att spelas såväl lördag som söndag. Vi har inte satt någon specifik målsättning än för denna säsongen. Gripen är outstanding favorit i mina ögon då de spetsat sin tidigare starka trupp med Christoffer Norin och Johan Esplund. I övrigt ser det ut att bli väldigt jämt och spännande i serien, avslutar Anders Uhlin.

IFK Kungälv inleder Bandyallsvenskan säsongen 2021-22 med bortamatch 30 oktober, då de ställs mot Lidköpings AIK.

Följ Bandyallsvenskan i våra sociala kanaler

Twitter
Instagram
Facebook