Bomben: Joakim Hedqvist klar för Gripen Trollhättan BK

Under måndagen levererades säsongens största allsvenska nyhetsbomb då Gripen Trollhättan BK presenterade Joakim Hedqvist som klubbens senaste nyförvärv.

Hela bandysverige chockades häromveckan då det stod klart att den rutinerade superskytten Joakim Hedqvist, 42, plötsligt bröt sitt kontrakt med IFK Vänersborg, där har varit sedan 2011 och är klubbens bäste målskytt genom tiderna. Sedan dess har följetången handlat om vilken Elitserieklubb som veteranen skulle fortsätta sin karriär i, men nu står det istället klart att svaret blir allsvenska Gripen Trollhättan BK. Hedqvist förstärker laget under de sju avslutande omgångarna och frågan är om värvningen rentav är så pass utslagsgivande att västgötarna kan blanda sig i kampen om en kvalplats till Elitserien. Avståndet upp dit är i dagsläget sju poäng.

– Sedan jag tog beslut att lämna Vänersborg har jag legat rätt lågt, funderat på vad jag vill och om bandy är tillräckligt roligt. Det var därför jag tog beslutet förra lördagen – jag tänkte meddela att jag skulle sluta. Så har det varit under tiden nu också, att det blir Gripen eller att sluta, säger Hedqvist till Bandypuls om övergången.

– Under veckan har det sedan smugit fram att jag vill spela några matcher till. Då blev Gripen det bästa alternativet. Allsvenskan är en otroligt inspirerande serie också. Att kliva in och bidra med rutin i det läge som Gripen är ska bli kul, fortsätter han.

Spekulationer har även dragit igång om att Hedqvist, som står fast vid beslutet att spelarkarriären är över efter säsongen, kommer att ta över som tränare för Gripen när Andrej Pasjkins och Sebastian Isakssons kontrakt går ut i vår, men det vill huvudpersonen själv inte kommentera i dagsläget.

– Vad som händer efter säsongen står skrivet i stjärnorna. Jag vill bara hjälpa Gripen så högt upp som möjligt. Någon gång i framtiden, när det passar och beroende på vad som dyker upp, vill jag bli tränare, säger 42-åringen.

Se Gripens egen videointervju med nyförvärvet Joakim Hedqvist här >>