Matchtät period i antågande – här har vi kvällens drabbningar

Bandyallsvenskan går nu in i en mycket intensiv period med tätt matchande. Redan ikväll kan vi bandyvänner se fram mot nya häftiga drabbningar, i en serie som verkar vara bättre än någonsin tidigare med idel bra lag.

Från helgens heta dubbelomgång minns vi framförallt Jönköpings premiär seger mot topptippade Falu BS. Ett Jönköping som är tillbaka i profilstarka arbetarserien efter tre år. Hemma på Råslätts IP är laget oerhört svårslagna och ett mycket motiverat- och inspirerat hemmalag fick en smakstart på årets serie. Seger 5-3 (4-1) där Jimmie Magnusson blev tvåmålsskytt. Nyförvärvet från Boltic (25 mål gångna säsongen), Gustav Backman, med förflutet i Jönköping stod för samtliga Faluns mål. Jönköping åker ikväll till Lidköping för match mot LAIK som fått en tuff start hittills med en seger och tre förluster.

Falu BS tar emot Ljusdal i kvällens på papperet häftigaste drabbning. Ett Ljusdal som kan se tillbaka på två fina insatser från helgens bortaturné. Dels efter 4-4 mot Gripen Trollhättan och sedan i klara 11-5 vinsten mot IFK Kungälv i Ale Arena. Jonas Pettersson och Noa Djäkner stod båda för fyra mål i helgen. Noterbart annars Mischa Svechnikovs framfart. Det ryska fenomenet var fullständigt lysande, främst mot Gripen. Vi kan inte annat än skänka en tacksamhetens tanke att Mischa valde att snöra på sig skridskorna även denna säsong.

Örebro är tillsammans med IFK Rättvik ännu obesegrade. ÖSK, med sin starka spelartrupp imponerar stort. UNIK hade inte en chans i lördagens drabbning i Behrn Arena som slutade 13-3. På söndagen fick dock närkingarna verkligen bekänna färg då laget tog emot Kalix som stod för en mycket fin insats och länge var i ledningen. Örebro, anförda av storstjärnorna Simon och Robert Folkesson dock för starka. Till slut en rättvis 8-5 vinst.

Katrineholm som förlorade sin premiär mot Gripen Trollhättan hemma i nybyggda Backavallen, besegrade Lidköpings AIK på bortaplan under söndagen. En mycket fin insats av Roger “Gubben” Carlssons mannar. Tre mål av kaptenen och nyckelspelare Linus Doktare. Nu väntar UNIK ikväll, också det på bortaplan, i en intressant drabbning.

IFK Rättvik som övertygar med mycket fin bandy åker till Västerås för match mot Tillberga. Kommer första poängförlusten ikväll? Helt omöjligt är det inte för Tillberga var mycket bra i sin hemmapremiär mot Gripen Trollhättan.
Ett GBK som åker till Stinsen Arena för match mot Nässjö, stärkta av tre hemmapoäng i helgen. Extra minnesvärt från trollhättelagets matcher är Alexander Karlgrens drömmål mot Ljusdal. Helgens mål, definitivt! Också en tidig kandidat till säsongens.

Åby/Tjureda som fick ställa in sina matcher i helgen efter konstaterad Corona i truppen får vi se mot Boltic ikväll i Karlstad. Ett Boltic som bland annat besegrade Kalix på Tingvalla på lördagen. Legendaren Marcus Bergwall med flera SM- och VM-guld på meritlistan och vår meste landslagsman, en av målskyttarna.

Ikväll spelar IFK Kungälv sin första match för säsongen på sin ordinarie hemmaplan, Skarpe Nord. Tuffast möjliga motstånd för Kungälv laget då Örebro väntar. IFK besegrade Västanfors i sin säsongspremiär efter en fin insats. Precis som tidigare så är det Bandyplay som gäller. Där får vi alla följa Bandyallsvenskan, samtidigt som vi stöttar våra fina föreningar ekonomiskt.